Mad

Lystig grilldebat: Kul eller gas?

Debatten raser på Facebook. Nationen er delt i to lejre og forsoningen kan ikke skimtes i horisonten. Roden til denne konflikt er særdeles alvorlig: Gas eller kul?

Lørdag publicerede vi en artikel, hvor vi havde rådført os med en grill-ekspert, der gav sit besyv om, hvornår det var bedst at vælge gas eller grill. Artiklen lagde vi ud på TV 2 Nyhedernes og tv2.dk's Facebook-sider. Og så gik debatten ellers i gang.

Kul, kul, kul og mere kul.

Når det kommer til at grille er der mange klare holdninger, og der skal vælges side. Det kan ikke være både-og. Det er enten-eller. Enten er du til kul, ellers er du til gas. Hvis kommentarerne på vores Facebook-sider er retvisende for resten af landet, så tyder det på, at danskerne er til….kul!

- Kul, en gasgrill er kun en forvokset grillstegepande til dem, der ikke kan finde ud af at bruge en kulgrill., skriver Danni Bønnelycke Hansen, og hans kommentar er blevet kvitteret med tæt på 100 likes.

Danni bliver bakket op ad både Dina Trøstrup Sigh og Helle Kirkegaard Bachmann, der heller ikke er meget for gasgrillen:

- Helt klart kul. Både duften og smagen, skriver Dina. Helle er fuldstændig enig:

- Kul for dælen da! Ellers kunne vi ligeså godt bruge grillpanden indenfor.

Det er forbavsende svært at finde opbakning til gasgrillen, men de er derude.

Få sværger til gas

De ganske få brugere der mest er til gas er få men passionerede.

- Gas naturligvis! Med en rigtig Canadisk Broil King gasgrill med V-formet smedejernsriste – ikke det tynde blik-Weber-halløj. Hilsen kokke!, skriver Henrik Provstgaard.

Selvom der generelt ikke er meget opbakning til gas-folket, så finder Henrik en trosfælle i Gunhild Sand, der ligeledes er særdeles glad for at grille med gas.

- Så afgjort gas. Vi har brugt gasgrill i 7 eller 8 år nu. Det er fantastisk. Grillen er temmelig stor med 1/3 støbejernsplade, 2/3 rist med keramiske kul under, hvor kødet drypper ned på, så det får den helt rigtige grillsmag, men man slipper for stanken af tændvæske, og den er grillklar på 10 minutter. Vi vil aldrig mere have en kulgrill.

Gunhild og Henrik har det svært i debatten. De møder især modstand fra kul-folket, men der er også flere brugere, der slet ikke mener, at grill er vejen frem.

Jeanette Venderby vil fx hellere bruge tiden på at slappe i solen:

- Jeg synes det der grill er alt for opreklameret. De fire stykker kød, vi kan fortære til en middag, kan vi fint klare på en pande, meget hurtigere og nemmere at gøre rent. Skal vi udnytte grillen, så vil det jo kræve meget mere forarbejde i køkkenet, og så kan man jo ikke nyde solen og slappe af.