Mad

Sådan tænder du bedst op i grillen

Når der skal tændes op i grillen, er det ikke helt ligegyldigt, hvordan du placerer dine grillbriketter.

For afhængig af om du skal stege i længere eller kortere tid, så skal briketterne placeres rigtigt i grillen til at begynde med.

I klippet øverst artiklen viser grillekspert Anders Jensen fra det danske grilllandshold og underviser på Grilleriet i København, hvordan du tænder op i grillen med eller uden grillstarter, og hvordan du bagefter placerer grillkulene.

  • Brug aldrig flydende tændvæsker, men derimod optændingsbriketter.
  • Det går hurtigere med at få briketterne klar, hvis du bruger en grillstarter, men du kan sagten tænde briketterne direkte i bakkerne.
  • Til grillning af hele stege bruges indirekte varme. Placer briketterne i bakker som stilles i siden af grillen. Dermed har du plads på midten af grillen til stegen.
  • Til grillning af mindre stykker kød som eksempelvis bøffer bruges direkte varme. Placer derfor briketterne i bakker som placeres midt i grillen.
  • Du kan sagtens flytte på dine grillkul undervejs, hvis de er placeret i bakkerne. På den måde kan du vælge at kombinere, ved først at give kødet en god stegeskorpe, og derefter lade det stege videre i ro og mag på indirekte varme.

Find flere gode grillguides i faktaboksen, hvor du blandt andet finder opskrifter på grillklassikere, og hvor du kan lære, hvordan du røger kød på grillen.