Mad

Godt nyt: Bacon er slet ikke så usundt som mange tror

Se Go' appetit på TV 2 PLAY

Så er der godt nyt til alle baconelskere - den salte, fede nydelse er slet ikke så usund, som vi i mange år har troet. Det fortæller ernæringsekspert Christian Bitz i fredagens udgave af Go' appetit.

Smør, fløde, bacon og andet fedtholdigt kød er rigt på det såkaldte mættede, animalske fedt, der gennem mange år er blevet sat i forbindelse med hjerte-kar-sygdomme. 

Inden for de seneste par år er der imidlertid kommet en del forskning på banen, der modbeviser den krystalklare sammenhæng mellem indtaget af det mættede fedt og en øget risiko for udviklingen af de frygtede hjerte-kar-sygdomme, forklarer Christian Bitz.

Du bør ikke spise løs, men...

Det er nemlig ikke helt så enkelt, som det tidligere er blevet gjort, fortæller ernæringseksperten:

- Det mættede fedt er ikke helt så slemt, som vi troede før. For det, man også skal kigge på, er, at der i sådan et stykke kød eller i mejeriprodukter er andre næringsstoffer, der er gode for kroppen. I mejeriprodukter er der kalcium og masser af proteiner, og det er der også i kød.

- Så det er altså ikke så nemt, at man bare kan sige, at man skal skære ned på sit indtag af mættet fedt, og så mindsker man risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Det handler om at se på, hvad man ellers gør.

Bitz understreger, at den gode nyhed selvfølgelig ikke betyder, at vi bare skal spise løs af bacon og flæskesvær, for det fedtholdige kød indeholder stadig en masse kalorier, men det betyder, at vi sagtens, med lidt bedre samvittighed end tidligere, kan spise et stykke bacon i ny og næ.

Du kan se Go’ appetit på TV 2 mandag til fredag klokken 17.20.