Mad

Træt af slatne burgere? Her er løsningen

En amerikansk restaurant ved navn Plan Check i Los Angeles har fundet på en ny gastronomisk dille.

Direkte oversat fra engelsk til dansk er den kendt som ketchuplæder, og er løsningen på et tilsyneladende fuldstændigt overset problem, nemlig ketchupvåde burgerboller.

For at komme problemerne til livs med de gennemblødte burgerboller har restauranten fundet på at tørre deres ketchup i ovnen på bageplader.

Ketchuppladerne skæres i mindre firkanter, så de svarer lidt til størrelsen på osteskiver, og dermed kan man få smagen af ketchup i burgeren, uden at den er sovset ind.

Dansk burgerkæde kan godt forstå behovet

Spørger man den danske burgerkæde Halifax, der tæller syv restauranter i hovedstadsområdet, hvad de mener om ideen, så lyder svaret, at ketchuplæder giver god mening.

- Umiddelbart er en del af det gode ved ketchup jo netop teksturen, at slikke ketchup af fingrene er en del af burgeroplevelsen.

- Omvendt må vi jo også erkende, at vi kender til problemet med våde burgerboller, så vi kan sagtens forstå behovet. Jeg tror dog ikke, at man kommer til at se tørret ketchup på Halifax i nogen nær fremtid, siger medejer og produktudviklingsansvarlig, Peter Bækbo Ahn til TV 2.

Er ketchuplæder lækkert eller bare mærkeligt?

Ketchuplæder laves ifølge hjemmesiden Techinsider, ved at man blender tomatpure med soja, hvidløg og krydderier, for derefter at blive tørret i ovnen.

Man kan efterhånden finde flere opskrifter på ketchuplæder på nettet, og de springende punkter er, at ketchuppen fordeles i et tyndt lag på enten en bagemåtte eller bagepapir, der er sprøjtet med fedtspray, og derefter tørres ketchuplaget i ovnen ved cirka 80-100 grader i omkring tre timer.

Ideen bag ketchuplæder er på den ene side at undgå for meget snask i burgeren, men i lige så høj grad at opnå en lignende effekt som med ost.

Den varme bøf får ketchuplæderet til at smelte og gå i et med den saftige bøf ligesom osten, der smelter ned i kødet.

Hvorvidt det er lækkert eller bare mærkeligt, er smag og behag, men vi vil gerne høre din mening, så giv din stemme her i artiklen.