Mad

Nemme opskrifter til en sund livsstil

Glem alt om ordet ’kur’, det kan give sådan nogle kedelige associationer.

Der skal i stedet tænkes i at få en ny og god start på året, hvor de dårlige vaner bliver udskiftet med gode vaner.

Derfor har TV 2 og Go’ morgen Danmark samlet et hold af eksperter, der i løbet af hele januar måned giver gode råd til, hvordan man kommer godt i gang med det nye år. Du kan læse mere om eksperterne her.

Alle opskrifterne finder du pakket i en madplan til uge 1 her, du finder dagens forslag til aftensmaden for mandag med tips og kalorieberegning her, og samtlige opskrifter finder du i et arkiv her.

Hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af indhold til ’Go’ start 2016’, så tilmeld dig TV 2 Mad nyhedsbrevet her, hvor du modtager en samling med ugens indhold hver fredag.

Sund mad uden at være kedelig

Som en del af pakken er der selvfølgelig en masse inspiration at hente til, hvad man skal sætte tænderne i.

Derfor har Kok Mikkel Marschall kreeret en lang række sunde og lækre opskrifter, der hverken er kedelige dyre eller besværlige at lave.

Han har gjort en dyd ud af at bruge sine mange års erfaring fra nogle af landets bedste restauranter som eksempelvis Henne Kirkeby Kro, Formel B, Søllerød kro og Kadeau til at lave opskrifter på velsmagende, nemme og billige hverdagsretter, der er spækket med grøntsager.

Opskrifter er testet grundigt

Alle opskrifterne til 'Go’ start 2016' er blevet testet af Mikkel Marschall over to dage med hjælp fra kokkeelever fra Hotel- og Restaurationskolen i København.

Til sidst er opskrifterne blevet set efter af kostvejleder Gitte Høj Jørgensen, der er bachelor i Ernæring og Sundhed og forfatter til bogen ’Boost din fordøjelse på 21 dage’ samt tilknyttet MyLife Skodsborg.

Et udvalg af opskrifterne vil i løbet af januar måned blive præsenteret i Go’ morgen Danmark, hvor Mikkel Marschall giver alle sine gode køkkentips videre til seerne.

Der er nemlig blevet tænkt over, hvordan man gør madlavningen nem for sig selv i løbet af en travl uge. Du kan derfor lære, hvordan du forbereder dig, får brugt alle råvarerne, og genbrugt færdige retter til frokost.

Madplan, dagens opskrift og alle opskrifter

For nogle er det nemmere at følge en madplan, andre vil måske bare gerne have et forslag til dagens opskrift, og så er der dem, der gerne vil sammensætte deres egne madplaner.

Derfor kan du både finde en ugentlig madplan med frokost- aftensmadopskrifter, et forslag til dagens aftensmad samt frokost til næste dag, og et arkiv hvor alle opskrifterne er samlet lige til at plukke ud.

I dagens opskrift får du desuden lidt mere information om blandt andet retternes kalorieindhold, tips og tricks.

Mikkel Marschall

  • 29 år
  • Uddannet kok, afsluttet med Bronze
  • Henne Kirkeby Kro
  • Formel B
  • Søllerød kro
  • Kadeau
  • Grundlægger af Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem, som finder sted på Bornholm hvert år i juni måned, i 2016 for 8. gang

Gitte Høj Jørgensen

  • 33 år
  • Bachelor i Ernæring og sundhed tilbage i 2005
  • Løbetræner
  • Selvstændig kostvejleder
  • Forfatter til bogen 'Boost din fordøjelse på 21 dage'
  • Tilknyttet MyLife Skodsborg som kostvejleder og sundhedskoordinator ved Kurhotel Skodsborg.