Mad

Slut med visne krydderurter: Her er kokkenes smarte trick

Visnede krydderurter er ikke blot et kedeligt syn, det er også spild af penge.

Men der er en smart måde at forlænge holdbarheden og samtidig bevare krydderurternes friske, gode smag, som du kan benytte til stort set alt din madlavning.

I klippet øverst i artiklen viser kok Mikkel Marschall dig det smarte trick, som benyttes i stor stil på mange af de bedste restauranter rundt om i landet.

Ved at blende krydderurter med varm olie kan man trække smagen ud i olienog på den måde have glæde af sine krydderurter i længere tid.

Olien kan du bruge til salater, i pastaretter, til at hælde hen over en saftig bøf lige inden servering eller endda smage en gryderet til med.

Mulighederne er mange, og du kan bruge den samme metode til alle slags krydderurter, så du i princippet kan have et arsenal klar i køleskabet af olier med forskellige smage.

Du kan også gøre som Mikkel Marschall og lave en allround-olie med dild og persille, der kan løfte rigtig mange retter og pynter fint på tallerkenen.

Se eksempelvis opskriften herunder, hvor den grønne olie bidrager som både smagsgiver og pynt.