Mad

Lav kage helt uden sukker og mel – så nemt er det

Få tips og lækre opskrifter til søde sager fri for mel og sukker fra madblogger Xenia Østerby Jensen.

Hvis man er til sødt bagværk, men samtidig er lidt ambivalent omkring sukker og mel, så er der hjælp at hente.

Madblogger Xenia Østerby Jensen har skrevet bogen ”Sødt, sundere, syndigt”, der indeholder en lang række opskrifter på desserter og kager uden mel og sukker.

Hun var fredag i Go’ morgen Danmark for at vise, hvordan det kan lade sig gøre at undgå mel og sukker, ved at lave to af sine opskrifter. Du finder opskrifterne her i artiklen.

- Det gælder egentlig bare om at finde nogle ting, der kan det samme, men som ikke påvirker blodsukkeret, som jeg personligt gerne vil undgå, så min krop trives bedre, siger hun.

Bruger sukker-erstatning

Til en kage, som den du finder herunder, benytter Xenia Østerby Jensen sig af et sukrin-produkt og sirup lavet på fibre i stedet for sukkerarter. De har begge til formål at søde kagen men indeholder færre kalorier.

Selve kagen hænger sammen ved brug af blandt andet mandelmel, loppefrøskaller og æg. Til siruppen, der også skal bruges til kagen, benytter madbloggeren sig af 'xanthangummi'.

- Det lyder måske lidt futuristisk, det hedder jo gummi, og det gør bare, at det tykner lidt bedre, så vi får den her mere karamelagtige konsistens, vi gerne vil have fat i.

- Man kan undvære det, men det bliver en meget tyndere karamel, man får ud af det, siger hun.

 I klippet øverst i artiklen kan du se, hvordan Xenia Østerby Jensen laver pandekager uden mel og sukker. Opskrifterne finder du herunder.