Mad

Bitz: Her er de madtrends, der holder

Der dukker hele tiden nye og smarte madtrends op. Her giver eksperten sit bud på, hvilke trends, der er værd at sætte tænderne i. 

De fleste danskere kender godt til både grønkål, spidskål, hvidkål og alle de andre varianter af grøntsagen.

Men det er måske de færreste danskere, der kender til madvaren quinoa. 

Fælles for kål og quinoa er dog, er det er noget af det, danskerne oftest søger efter, når de leder efter sunde madvarer på Google. 

Det fortæller ernæringsekspert Christian Bitz i ‘Go’ morgen Danmark’. 

Drop ris og spis quinoa 

Han fortæller videre, at både kål og quinoa er meget sunde madvarer, som der derfor er god mening i at indtage. 

Eksempelvis kan man spise quinoa i stedet for ris, fordi det indeholder mere protein og har et højere fiberindhold. 

Ifølge ernæringseksperten smager produktet dog en anelse af sæbe, hvorfor der skal bruges masser af krydderier og smagsgivere, når man eksempelvis bruger quinoa i en salat. 

Herunder kan du se en række opskrifter med quinoa og lære hvordan, du får det til at smage godt.  

Spis kål - også om sommeren 

Mange forbinder kål med vinteren, men det er behøver man faktisk ikke. Nogle kåltyper er nemlig også i sæson i sommermånederne.

 Som Christian Bitz forklarer, kan blandt andet spidskål snildt smides på grillen her til sommer. 

- Spidskål kaldes også sommerkål og er i højsæson lige nu. Det smager fantastisk, hvis man lige flækker det og smider det på grilllen tre minutter på hver side. Så har man en fantastisk sommerspise, som er meget sundere end eksempelvis Icebergsalat, siger Christian Bitz.