Sponsoreret

Sådan laver du lækre bowls til alle dagens måltider

Bowl-begrebet spænder vidt og dækker over forskellige varianter som smoothie bowls, breakfast bowls, buddha bowls og rainbow bowls. Og de har alle sammen én ting til fælles: Det er mad i en skål. Rosendahl
ROSENDAHL logo
Betalt partnerskab med ROSENDAHL

Annoncørbetalt indhold: Bowls er et smukt miks af råvarer med forskellige farver, teksturer og smage i én skål – og du kan nemt lave dine egne.

Forestil dig en skål fyldt med sunde, smagfulde og farverige råvarer, der har hver sin tekstur, farve og sirlige placering i skålen, og du har en af tidens største trends inden for madlavning: Bowls.

OM SAMARBEJDET

Denne artikel er en del af en artikelserie, der præsenteres i samarbejde med Rosendahl.

– Bowls er meget oppe i tiden og er en anden måde at anrette din mad på, så den ser superflot ud. Mange spiser mindst lige så meget med øjnene som med munden, og her er bowls meget tiltrækkende, forklarer Zennie Bonde Mogensen.

Bowls kan spises både morgen, middag og aften, og ifølge eksperter er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du putter i din madskål.

Hun har sammen med sin mand, Martin Bonde Mogensen, skrevet bogen ’Ren (selv)kærlighed med superbowls – morgen, middag og aften’, der ud over tips til at være god ved dig selv er fyldt med lækre opskrifter på mad i skåle.

Har du lyst til at lave din egen bowl, er det bare om at kaste dig ud i det. Ifølge Zennie Bonde Mogensen gælder det først og fremmest om at få både kulhydrater, proteiner og gode fedtstoffer med i skålen, når du skal sammensætte din bowl.

Derudover opfordrer hun til at tænke i farver og få så mange forskellige i bowlen som muligt. Orange gulerødder, grøn avocado, rød spidskål eller gul gurkemejehumus. Mulighederne er mange.

– Sørg for at spise en regnbue. Når du tænker alle farver ned i en bowl, er du sikker på at få dækket dit behov for vitaminer og mineraler, forklarer hun.

Aloha fra Hawaii

Ideen om bowls stammer fra Hawaii ifølge OLIOLI, som var den første poke-restaurant i København. Hawaiianske fiskere lavede helt tilbage i 1970’erne de såkaldte poké bowls med ris og rå fisk som en lækker snack.

GRAND CRU SENSE

 • Grand Cru Sense – perfekt til bowls. Stellets rå, rustikke look spiller godt sammen med farver fra både det asiatiske og nordiske køkken, når du skal kreere din helt egen bowl.
 • Grand Cru Sense passer perfekt i kombination med det klassiske, hvide Grand Cru.
 • På ydersiden har stellet en rå overflade og på indersiden en glat, så det er behageligt at spise af.
 • Grand Cru Sense skåle og tallerkner stables nemt i skabe eller skuffer, og tallerknerne kan bruges som låg til skålene, så du nemt kan gemme dine rester i køleskabet og passe på miljøet.
 • Grand Cru Sense har to års brudgaranti.
 • Læs mere her.

Siden har bowl-begrebet grebet om sig med diverse varianter som smoothie bowls, breakfast bowls, buddha bowls og rainbow bowls. Og de har alle sammen én ting til fælles: Det er mad i en skål.

De små cirkelrunde skåle med farvestrålende madvarer poppet op overalt de seneste år.

– En bowl er egentlig bare en skål, og så kan du putte det i, som du har lyst til. Mere kompliceret er det ikke, fortæller Zennie Bonde Mogensen.

Alligevel er de små cirkelrunde skåle med farvestrålende madvarer poppet op overalt de seneste år.

I 2017 havde den amerikanske konsulentvirksomhed Baum + Whitman bowls med på listen over de 13 hotteste trends inden for mad og drikke. I dag har #bowls har mere end 800.000 hits på det sociale billedmedie Instagram, og der er kommet bowls på menukortet på de hippe caféer.

Masser af frugt og grønt

Grunden til at de små skåle er blevet så populære skyldes, at de både er nemme at lave, appetitlige og en god måde at få masser af frugt og grøntsager på.

Rosendahl

 • Rosendahls produkter tager altid udgangspunkt i høj funktionalitet og godt dansk design og har i mere end 25 år været en fast del af danskernes hverdag.
 • Rosendahl er funktionelt design med høj brugsværdi, som giver dig tid til at nyde de øjeblikke, der betyder mest.
 • Læs mere om Rosendahl her.

Derudover er det ifølge Zennie Bonde Mogensen også en hyggelig og mere afslappet måde at spise på, da du ikke behøver at sidde med kniv, gaffel og fine bordmanerer.

– Det er nemt at sidde med skålen i den ene hånd og en gaffel i den anden, og du behøver ikke nødvendigvis at spise ved køkkenbordet. Du kan sagtens hoppe ind i sofaen med et tæppe, mens du spiser, forklarer hun.

Bowls er både nemme at lave, appetitlige og en god måde at få masser af frugt og grøntsager på.

Når du sammensætter dine egne bowls, er et sidste tip at drysse med lidt grønt eller knas på toppen. Det kan være en håndfuld bønnespirer, lidt grofthakket koriander eller knasende frø og kerner.

– På den måde kan du tilføje dit måltid lidt ekstra sunde plantestoffer og fibre og give din bowl det sidste pift, så det ser smukt ud samtidig, forklarer Zennie Bonde Mogensen.

Det allerbedste ved bowls er, at der ingen regler er. Sammensæt nogle af dine yndlingsråvarer, put dem i en skål og vupti: Du er med på en af de seneste trends inden for fødevarer.

LÆKRE BOWLS TIL HELE DAGEN

 1. Morgenbowl: Miss Sunshine

  Start dagen med en proteinfyldt jordbærsmoothie.

  Det skal du bruge:

  100 g silketofu

  1 banan

  2 dl jordbær, frosne

  2 dl granatæblekerner

  1 spsk. hørfrø

  1-2 spsk. manukahonning

  2 dl kokosmælk eller kokosvand

  Sådan gør du:

  1. Kom alle ingredienser i blenderen og kør, til smoothien får en cremet konsistens ligesom softice.

  2. Servér den straks med dine yndlingstoppings som for eksempel jordbær, granatæblekerner og hakkede nødder.

 2. Frokostbowl: Super Satisfaction

  Server en kidneybønnesalat med sød chilisauce – en af Zennie Bonde Mogensens favoritter.

  Det skal du bruge:

  1 dåse kidneybønner

  2 håndfulde cherrytomater

  2 avocadoer

  2 håndfulde frisk koriander

  1 lille hjertesalat

  2-4 spsk. sød chilisauce

  Sådan gør du:

  1. Skyl kidneybønnerne grundigt, og kom dem op i en skål.

  2. Skær tomaterne i kvarte, og bland dem sammen med bønnerne.

  3. Fjern stenene fra avocadoerne, og skær kødet i små tern.

  4. Skyl koriander, og hak den groft.

  5. Skyl hjertesalaten, riv bladene af i store stykker, og anret dem som bund i dine bowls. Bland nu alle ingredienserne med chilisauce, og anret dem i bowlen.

 3. Aftenbowl: Thai Tam Tam

  Glæd dig til denne pad thai af glaskål og tofu.

  Det skal du bruge:

  4 spsk. ristede peanuts

  200 g glaskål

  200 g fast tofu

  2 spsk. kokosolie til stegning

  Salt og friskkværnet peber

  1 rødløg

  2 fed hvidløg

  4 forårsløg

  2 æg

  1 spsk. honning

  2 spsk. limesaft

  2 spsk. fiskesauce

  100 g friske bønnespirer

  1 tsk. chiliflager

  Sådan gør du:

  1. Hak peanuts groft, og rist dem på en varm, tør pande, til de er gyldne.

  2. Vask og skræl glaskålen, og lav den bagefter til ”spaghetti” ved at køre den gennem en spiralizer.

  3. Dræn tofuen, og skær den i små tern, skær rødløg i skiver og hak hvidløg og forårsløg fint.

  4. Lynsteg tofu, skiver af rødløg og finthakket hvidløg i kokosolie, til stykkerne er gyldne på alle sider, og læg dem til side.

  5. Pisk de to æg sammen, hæld de sammenpiskede æg i wokken, og rør godt rundt, som om du lavede røræg. Tilsæt glaskålen, sukker, honning, limesaft og fiskesauce.

  6. Kom rødløg, hvidløg og tofu tilbage i wokken, og tilsæt bønnespirer og fintsnittede forårsløg.

  7. Servér i bowls og top med ristede peanuts.

Kilde: ’Ren (selv)kærlighed med superbowls – morgen, middag og aften’