Her får du Michelinmad til under 1000 kroner

Mandag eftermiddag uddeles Michelinstjerner til Nordens bedste restauranter.

Mandag eftermiddag bliver årets Michelin-stjerner uddelt til Nordens bedste restauranter. Her er det ofte mere reglen end undtagelsen, at regningen stiger i takt med stjernerne.

På den trestjernede restaurant Geranium skal du for eksempel betale 4300 kroner per person for mad og vinmenu. På Noma lyder regningen på 4000 kroner per person, og hos AOC beløber det sig til 3250 kroner.

Men det behøver ikke at være så dyrt at spise Michelinanmeldt mad.

Flere af restauranterne, der blev hædret i 2019, serverer nemlig menuer til under 1000 kroner.

Herunder kan du få et overblik over nogle af de billigste restauranter med en stjerne.

Vi har udelukkende set på restauranter, som har en Michelinstjerne. Kan du derimod "tage til takke" med en restaurant, der "kun" har en såkaldt 'Bib Gourmand' eller en 'The Plate' hæder, kan du få markant flere spiseoplevelser under 1000 kroner. En 'Bib Gourmand' og 'The Plate' gives til restauranter, som tilbyder “god mad til prisen”.

Fire Michelinrestauranter til under 1000 kroner

 1. Domestic

  På den århusianske ét-stjernede restaurant Domestic skal du slippe 595 kroner for menuen og 395 for vinmenuen.

 2. 108

  På den ét-stjernede københavnske 108 kan du få en såkaldt teatermenu, hvis du kan indtage dit bord inden klokken 18. Her koster en tre-retters menu 395. Der er ikke nogen vinmenu foreslået hertil, så drikkevarer kommer derudover.

 3. Relæ

  Hos ét-stjernede Relæ i København kan du få deres såkaldte Harvest of the day-menu. Her skal du give 495 kroner for menuen og 475 kroner for vinmenuen.

 4. Kiin Kiin

  Hos ét-stjernede Kiin Kiin serverer de en teatermenu, som man skal have spist færdig senest klokken 19.30. Den koster 495 kroner. Der er ikke nogen vinmenu foreslået hertil, så drikkevarer kommer derudover.

Vi har kigget på menuer, der kan spises om aftenen, og vi har derfor ikke medregnet de ofte billigere frokostmenuer.