Sponsoreret

Amagermad med syltet grønt

Kohberg logo
Betalt partnerskab med Kohberg

GO' MADPAKKE

OM PARTNERSKABET

Denne artikel er en del af et betalt partnerskab, der præsenteres i samarbejde med Kohberg

INGREDIENSER

Syltet grønt:

  • 4 dl. lys lagereddike
  • 2 dl. sukker
  • 2 dl. vand
  • F.eks. spidskål, gulerødder, grønne bønner, gule/bolsjebeder, fennikel, radiser, skalotteløg.

TILBEREDNING

  1. Kog lagen op.
  2. Lav tynde strimler af grøntsagerne, og overhæld dem med den kogende lage.
  3. Hver gang du får nye rester af grøntsager, der sagtens kan spises, kommer du dem op i bøtten med de andre grøntsager, så kan de bruges i sandwich og salater fremover.
  4. Et godt tip: Sylt dine rester løbende – også selvom lagen er kold.

Brød:

  • 4 skiver rugbrød
  • 4 skiver groft brød

TILBEREDNING

  1. Hvis du har en grillpande, er det godt. Alternativt rister du skiverne af brød. Både det lyse og rugbrødet.

Fyld:

  • 1 hjertesalat
  • 2 kyllingebryster, stegte
  • 2 spsk. mayonnaise

Ekstra snack: Søde havregrynssnacks

  • 100 g. smør
  • 100 g. brun farin
  • 2 spsk. sirup
  • 200 g. havregryn

TILBEREDNING

  1. Smelt smør, farin og sirup sammen i en kasserolle. Kom havregrynene i, og rør godt sammen.
  2. Rul massen ud mellem to stykker bagepapir i cirka to til tre centimeter tykkelse. Bag den ved 180 grader i 20-30 minutter, til de er gyldne.
  3. Skær dem ud i mindre stykker, når de er kølet af. Perfekt til den lille sult sidst på dagen.

ANRETNING

Saml amagermaden med de ristede brød med mayonnaise, salat, kylling i skiver og de syltede grøntsager.