2 forskellige kolde sommersupper

16x9
2 forskellige kolde sommersupper Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
45 min + 30 min

Tilberedning

  1. AGURKESUPPE: Skræl en agurk og halver den på langs. Gem alle skræller og rester til suppen.
  2. Tag en ske, og skrab den inderste del ud af agurken. Skær dem i ønskede størrelse (de skal bruges som små sprøde stykker til suppen).
  3. Skræl peberroden, og pres alle rester af agurken samt peberrod og stikkelsbær for saft.
  4. Smag til med salt, citronsaft og sukker. Kom den i køleskabet.
  5. Skær dine kammuslinger ud i små tern, og drys med lidt salt og sukker. Lad dem stå i 30 minutter inden servering.
  6. Skær radiserne i tynde skiver, og lad dem stå i koldt vand, til du skal anrette.
  7. Anret de saltede kammuslinger og agurker i midten af tallerkenen.
  8. Kom radiser ovenpå, og hæld til sidst suppen i tallerkenen. Kom et par dråber olivenolie ovenpå suppen.
  9. GAZPACHO: Kom lidt olie på de røde peberfrugter, og bag dem i ovnen ved 250 grader, til de er helt sorte. Cirka 15 minutter.
  10. Lad dem køle af i 10-15 minutter, og træk derefter det sorte skind af peberfrugten, og fjern kernerne i midten.
  11. Sæt vand i kog i en gryde.
  12. Skær et lille kryds i bunden af tomaterne, og kom dem i det kogende vand i 20-30 sekunder - til du kan se, at skindet løsner sig i bunden af tomaten, hvor du har skåret et kryds.
  13. Kom dem derefter i iskoldt vand. Nå tomaterne er kølet af, trækkes skindet af tomaten.
  14. Blend agurk, blancherede tomater, bagte peberfrugter og hvidløg.
  15. Smag til med salt, sort peber, æbleeddike og chilisauce.
  16. Gril eller steg en agurk ved høj varme. Når den begynder at blive sort/gylden i kanten, vendes den og steges på modsatte side.
  17. Lad den køle af, og skær i mundrette stykker.
  18. Vend agurk stykkerne i chili flakes, salt og olivenolie.
  19. Skær fennikel i mundrette stykker.
  20. Kom 100 gram olivenolie i en gryde sammen med 20 gram citronsaft, timianstilke og oreganostilke.
  21. Kog fennikel i oliven i 2-3 minutter. Sæt den derefter til side. Dine syltede fennikel er derefter klar og kan sætte på køl.
  22. Sættes i køleskabet og serveres kold.
  23. Anret lidt frisk tomat, grillet agurk og syltede fennikel i en dyb tallerken. Kom suppen i tallerkenen, og server pita-chips i en lille skål ved siden af.