2 slags tarteletter

16x9
Tartelet med kylling, hvide ribs, asparges og fennikel. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
45 min + 45 min

Tilberedning

  1. TARTELET MED KYLLING, ASPARGES, FENNIKEL OG RIBS: Start med at bag dine kyllingelår i ovnen ved 180 grader i 45 min. Køl kyllingen ned og pluk derefter kødet.
  2. Skræl de hvide asparges og knæk bunden af dem. Gem bunde og skræller til sauce.
  3. Skær dine hvide asparges ud i cirka 1 cm. tykkelse og sæt dem til side.
  4. Kog en gryde med vand, og blancher dine asparges-skræller og bunde.(Blanchering er en teknik i madlavning, hvor grøntsager ganske kort tid sænkes ned i spilkogende vand, hvorpå de køles hurtigt ned igen i meget koldt vand). Det er for at undgå vores asparges-sauce bliver bitter.
  5. Kom 20 g. smør i en gryde og tilsæt de blanchere asparges bunde, skræller samt hvidløg og løg. Steg dem til det begynder at få lidt farve. Tilsæt derefter hønsefond, fløde og mælk. Lad det små simre i 5 til 10 min. Blend derefter massen, og sigt saucen.
  6. Lav en smørbolle med 20 g. smør og 20 g. mel.
  7. Kog asparges-saucen op, og tilsæt smør bollen lidt af gangen til du har den ønskede konsistens. Smag til med citronsaft samt salt og sort peber.
  8. Tilsæt de skåret asparges, fennikel og plukkede kylling til din asparges sauce.
  9. Lun tartelet-skallerne i ovnen i 2-3 min. ved 180 grader.
  10. Fyld dine tarteletter og kom friske hvide ribs og fennikeltoppe ovenpĂĄ.
  11. TARTELET MED HVIDE ASPARGES, MORKLER OG SKOVMÆRKE: Rens morklerne med en pensel. Hvis der er meget jord på dem, så skyld dem hurtigt i kold vand og lad dem ligge og tørre på noget køkkenrulle.
  12. Skræl 2 stk. asparges og lav lange bånd med din kartoffelskræller. Kom dem ned i isvand og sæt dem i køleskabet.
  13. Skræl de hvide asparges og knæk bunden af dem. Gem bunde og skræller til sauce.
  14. Skær dine hvide asparges ud i ca. 1 cm. tykkelse. Og sæt dem til side.
  15. Kog en gryde med vand, og blancher dine asparges-skræller og bunde.
  16. Kom 20 g. smør i en gryde og tilsæt de blancherede aspargesbunde, skræller samt hvidløg og løg. Lad de stå og småriste til det begynder at få lidt farve. Tilsæt derefter fløde og mælk. Lad det små simre i 5 til 10 min. Blend derefter massen.
  17. Kom skovmærke i saucen og lad det trække i 5-10 min. Sigt derefter saucen.
  18. Lav en smørbolle med 20 g. smør og 20 g. mel.
  19. Kog asparges saucen op, og tilsæt smør bollen lidt ad gangen til du har den ønskede konsistens. Smag til med citron saft samt salt og sort peber.
  20. Steg morklerne. Kom lidt olie pĂĄ en pande, og nĂĄr panden begynder at ryge, sĂĄ kommer du morklerne pĂĄ panden. Lad dem stege i 1-2 minutter.
  21. Tilsæt de skåret asparges og stegte morkler i asparges-saucen.
  22. Lun tartelet-skallerne i ovnen i 2-3 min. ved 180 grader.
  23. Fyld dine tarteletter og kom de tynde asparges crudite på toppen samt eventuelt lidt tørret skovmærke eller andre friske krydderurter.