Tre forskellige vafler med grønt

16x9
Karoline Triers tre forskellige vafler med grønt. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min + 60 min

Tilberedning

  1. SPINATVAFLER MED LAKS, FETA OG URTER: Skyld spinaten grundigt og dræn den for vand.
  2. Blend først spinat, mælk og æg til en fin puré. Tilsæt resten af ingredienserne og blend igen.
  3. Steg vaflerne i et vaffeljern smurt med smør.
  4. Server med laks, feta og urter. Dryp med citron
  5. FALAFFELVAFFEL MED CREMEFRAICHEDIP: Pil og hak løg og hvidløg groft. Kom det i blender med de øvrige ingredienser og blend til en ensartet masse.
  6. Varm vaffeljernet op, kom lidt olie på og steg vaflerne, indtil de er gyldne og sprøde.
  7. Dip: Skyld og hak koriander groft.
  8. Riv hvidløget fint og bland med cremefraiche og salt.
  9. Drys med hakkede koriander.
  10. Server cremefraichedip med vaflerne og friske koriander.
  11. VAFLER MED SØD KARTOFFEL, FLØDESKUM, HONNING OG APPELSIN: Skræl den søde kartoffel og skær den i mindre stykker.
  12. Kog den søde kartoffel helt mør, det tager cirka 10 minutter.
  13. Hæld vand fra og mos den søde kartoffel med en gaffel.
  14. Bland mosen med æg, mel, bagepulver, mælk, salt og vanilje til en ensartet masse.
  15. Varm vaffeljernet op, kom lidt smør på og steg vaflerne, indtil de er gyldne og sprøde.
  16. Server dem lune med en klat flødeskum, et dryp sirup eller honning samt appelsinfileter.