Trerettersmenu af rester fra konfirmation

16x9
Trerettersmenu af rester fra konfirmation. Foto: TV 2/Go' morgen Danmark

Tilberedning

  1. FORRET MED LAKS, REJER, FENNIKEL OG BRØD: Laksen steges hårdt af på en pande og krydres med salt og citron. Derefter plukkes laksen og vendes i en skål med friske krydderurter.
  2. Skær fennikel meget tyndt, og vend med olivenolie og citron.
  3. Salat plukkes og vendes med lidt kapers.
  4. Brødet skæres og grilles, og så anretter vi.
  5. GRØNTSAGER MED TO SLAGS ASPARGES, SPIDSKÅL OG KARTOFLER: Spidskål plukkes og de store blade gemmes, som kan bruges som en slags wrap.
  6. Resten snittes og vendes med rygeost og sennep, som bliver lagt i wrappen.
  7. Kartofler skæres i tynde skiver og steges sprødt sammen med bacon.
  8. Asparges skæres i skiver og vendes med olivenolie og citron.
  9. Kom asparges i kålwrappen, og læg derefter kartofler og bacon i. Top med lidt friske krydderier.
  10. KØDET MED OKSEMØRBRAD: Kødet skæres i skiver – kom lidt olivenolie og citronsaft på.
  11. Pisk æg, mel, revet parmesan og bagepulver sammen til en dej ala øl dej. Lad det lige stå og trække lidt.
  12. Kom kødet ned i, og steg det på en varm pande med olie, til der er skorpe på begge sider. Cirka to til tre minutter.
  13. Hver skive får lige lidt oliven, ansjos og frisk basilikum samt revet parmesan.
  14. DESSERTEN MED CHOKOLADE, JORDBÆR OG CREME: Jordbær deles og vendes i en gryde med limesaft, limeskal og appelsin, samt vanilje. Det koges ind som en chutney.
  15. Mandlerne hakkes.
  16. Chokolade skæres i lange, tykke skiver. På den måde laver vi en brownie-bruschetta.
  17. På hvert stykke kommes lidt jordbær chutney, lidt vaniljecreme fra dagen før og til sidst hakkede mandler og mynte.