Tre slags fyldte peberfrugter

16x9
3 slags fyldte peberfrugter. Foto: TV 2/Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. PEBERFRUGT MED LAKS: Vask peberfrugterne, skær dem på langs, og tag kernerne ud.
  2. Vask dild og kørvel, og tør dem. Pluk det groft, og fordel det i de halve peberfrugter.
  3. Laksen skæres ud i stykker, der passer til peberfrugterne. Det krydres med salt og peber hele vejen rundt om laksen.
  4. Læg laksen i peberfrugten, og skænk med lidt hvidvin og olie.
  5. Skær citronerne i halve skiver, og læg dem på laksen.
  6. Kom peberfrugterne i ovnen, og bag dem på 165 grader i 7-9 minutter alt efter tykkelsen på laksen.
  7. HOLLANDAISE: Smelt smørret ved lav varme til cirka 60 grader.
  8. Kom æggeblommer, creme fraiche, salt og citronsaft i et højt målebæger, og stavblend det sammen.
  9. Hæld smørret i en tynd stråle, mens det stadigvæk stavblendes.
  10. Kom smør i, til den ønskede konsistens er opnået.
  11. LASAGNEFYLDT PEBERFRUGT: Skær hvidløg og skalotteløg i tynde skriver. Kom det på panden med lidt olivenolie, og svits af, uden at det tager farve.
  12. Hak chilien (undgå kernerne), og kom dem med ned til hvidløget. Svits ved middel varme.
  13. Tag stilkene fra basilikummen (gem bladende), hak dem fint, og kom dem på panden.
  14. Kom tomaterne på, og mos dem hurtigt - eventuelt i hånden. Lad det koge ind i cirka tre minutter.
  15. Smag til med lidt olivenolie, salt og peber.
  16. BECHAMELSAUCE MED OST: Smelt smør. Kom melet i, og rør rundt. Lad det afbage i cirka et minuts tid.
  17. Kom mælken i lidt ad gangen. Pisk det godt rundt, så det ikke klumper.
  18. Når mælken er kommet i, skal det småsimre i et par minutter.
  19. Smag til med salt, peber og muskatnød.
  20. Kom ost i lidt ad gangen, og lad det smelte.
  21. SAML PEBERFRUGTEN: Vask peberfrugterne, skær toppene af, og tag kernerne ud
  22. Læg tomatsauce i bunden af peberfrugterne, derefter oksemørbrad i skiver, pastaplader og så oste sauce. Gentag processen, til peberfrugterne er fyldte.
  23. Kom dem i ovnen, og bag ved 180 grader i cirka 15 minutter. Kom ost på toppen af peberfrugterne, og bag dem yderligere 5 minutter.
  24. SNACKPEBER MED FRIKADELLEFARS: Rør kødet med salt.
  25. Kom æg, peber, muskatnød, spidskommen, frisk timian og løg i, og rør godt rundt.
  26. Kom mælk og mel i, og rør det godt.
  27. Vask peberfrugterne, skær dem på langs, og tag kernerne ud.
  28. Fyld farsen i peberfrugterne, og kom tomatsaucen på.
  29. Kom dem i ovnen, og bag dem ved 175 grader i 15 minutter.