Tre små, simple retter med æg

16x9
3 små simple retter med æg. Foto: TV 2/Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
2
Tid
60 min + 60 min

Tilberedning

  1. OMELET MED SVAMPE, CHEDDAR OG CHILI: Rens, og hak svampene groft. Pil, og hak det ene halve løg og hvidløg. Steg så svampe, løg og hvidløg på en varm pande i et par minutter. Skru ned for varmen, og kom fløde, citron og salt ved. Lad det simre et par minutter, og smag til.
  2. Pil, og hak nu den anden halvdel af løget. Riv osten. Pisk æg, fløde, løg, ost, salt og peber sammen i en skål.
  3. Kom en klat smør på en pande, og varm panden godt op. Kom æggemassen på, og lad det stege et par minutter, til du kan se, at æggemassen knap har sat sig.
  4. Kom fyldet i den stegte omelet, mens den stadig er på panden, ved at komme fyldet på en ene halvdel af omeletten, og fold den anden del henover. Riv ost på toppen og eventuelt lidt finthakket chili. Server.
  5. SPEJLÆG MED STEGT GRØNKÅL OG PARMESAN: Rib grønkålen ved at skære den midterste stok ud. Riv bladene i mindre stykker, og skyl grundigt – den kan indeholde meget jord!
  6. Steg grønkålen kort på en meget varm og tør pande. Efter et par minutter tilsættes en god klat smør og saften fra citronen, og det blandes godt sammen og simrer videre et par minutter.
  7. Steg æggene i smør eller olie på panden ved middelhøj varme i cirka 5 minutter, alt efter hvor blød du kan lide blommen.
  8. Rist brødet, og kom smør på. Put det varme spejlæg på, og server med den stegte grønkål, flager af parmesan, citronskal og et drys salt og peber.
  9. ÆG BAGT I KARTOFFEL MED SPRØD SALAT: Skrub kartoflerne. Hvis du bruger store bagekartofler, kan de skæres over på midten. Kom dem i et ildfast fad, og smør kartoflerne ind i lidt olie. Bag dem i ovnen ved 180 grader i cirka en time, til de er møre.
  10. Tag dem ud af ovnen, og tryk let på dem, så der bliver en fordybning i enten midten, eller der hvor den er skåret over.
  11. Kom en lille klat ost i, og slå ægget ud i fordybningen (resten af osten bruges i salaten ved servering). Kom de fyldte kartofler tilbage i fadet, og bag dem igen i cirka 5 minutter, til ægget har sat sig lidt.
  12. Skyl, og tør salaten. Pisk olie, eddike, sennep, honning, salt og peber samen, og vend med salaten.
  13. Server de lune kartofler sammen med salaten. Pynt med den sidste ost og hakket purløg.