Fem lynretter til en hurtig frokost

16x9
Pers.
4
Tid
75 min

Tilberedning

  1. TOMATSALSA: Hak tomater, rødløg og hvidløg, og bland med de resterende ingredienser. Gør det gerne et stykke tid før servering, så salsaen kan trække lidt smag.
  2. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  3. QUESADILLAS MED TRIPLE-OST OG CHORIZO: Skær chorizoen ud, og steg den ved middelhøj varme i cirka 5 minutter.
  4. Vi steger pandekagen af i fedtet, så vask ikke panden af.
  5. Kom salsaen på tortillapandekagerne (kan både være hjemmelavet eller købt salsa).
  6. Fordel osten udover pandekagen, og skær mozzarellaen ud i skiver, og kom den på. Tilføj til sidst den stegte chorizo.
  7. Kom pandekagen på, og steg ved middelvarme i cirka 4 minutter. Fold den sammen, og steg 2 minutter på hver side.
  8. FRISK PASTA, TOMATSOVS OG BURRATA: Kom godt med vand, og kom salt i vandet.
  9. Kom den friske pasta ned i cirka 5 minutter. Vend den med olie, når den er kogt, og vandet er sigtet fra. Giv pastaen salt og peber.
  10. Hak tomaterne groft, riv hvidløget og snit skalotteløgene fint.
  11. Kom løg, olivenolie og hvidløg på en pande. De må ikke tage farve - kun lige svitses af.
  12. Kom lidt vand på tomaterne, og lad det simre i cirka 10 minutter til en mellemtyk tomatsovs.
  13. Mos eller blend alt fra panden med basilikum, olivenolie, salt og peber. Vend det med den friskkogte pasta.
  14. AVOCADOMAD MED POCHERET ÆG OG LAKS: Kom vand i en kasserolle med lidt eddike.
  15. Når vandet småkoger, slås et æg ud på en tallerken.
  16. Rør rundt i vandet, så der kommer en lille tornado i vandet, og kom forsigtigt ægget ned i. Det skal koges i cirka 4 minutter.
  17. Steg rugbrødet af i smør.
  18. Mos avocadoen med salt, peber og lidt olivenolie. Riv hvidløget ned i, eller pres det.
  19. Halvér tomaterne, og bland det med avocadomassen.
  20. Kom spinat og avocado på rugbrødet. Derefter laks og æg. Drys til sidst med salt, peber og chiliflager.
  21. GAZPCHO MED HVIDLØGSBRØD: Kom alle ingredienser i en blender. Blende det hele, og smag til med salt, peber og olivenolie.
  22. Kom suppen i køleskab - den skal serveres kold.
  23. Kom olie på panden, og rist brødet sprødt. Imens det ristes, gnubbes hvidløget på brødet. Kom herefter revet ost på, så det kan smelte. Server dem lune.