Fem lynretter til en hurtig frokost

- Pers.
- 4
- Tid
- 75 min
Tilberedning
- TOMATSALSA: Hak tomater, rødløg og hvidløg, og bland med de resterende ingredienser. Gør det gerne et stykke tid før servering, så salsaen kan trække lidt smag.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
- QUESADILLAS MED TRIPLE-OST OG CHORIZO: Skær chorizoen ud, og steg den ved middelhøj varme i cirka 5 minutter.
- Vi steger pandekagen af i fedtet, så vask ikke panden af.
- Kom salsaen på tortillapandekagerne (kan både være hjemmelavet eller købt salsa).
- Fordel osten udover pandekagen, og skær mozzarellaen ud i skiver, og kom den på. Tilføj til sidst den stegte chorizo.
- Kom pandekagen på, og steg ved middelvarme i cirka 4 minutter. Fold den sammen, og steg 2 minutter på hver side.
- FRISK PASTA, TOMATSOVS OG BURRATA: Kom godt med vand, og kom salt i vandet.
- Kom den friske pasta ned i cirka 5 minutter. Vend den med olie, når den er kogt, og vandet er sigtet fra. Giv pastaen salt og peber.
- Hak tomaterne groft, riv hvidløget og snit skalotteløgene fint.
- Kom løg, olivenolie og hvidløg på en pande. De må ikke tage farve - kun lige svitses af.
- Kom lidt vand på tomaterne, og lad det simre i cirka 10 minutter til en mellemtyk tomatsovs.
- Mos eller blend alt fra panden med basilikum, olivenolie, salt og peber. Vend det med den friskkogte pasta.
- AVOCADOMAD MED POCHERET ÆG OG LAKS: Kom vand i en kasserolle med lidt eddike.
- Når vandet småkoger, slås et æg ud på en tallerken.
- Rør rundt i vandet, så der kommer en lille tornado i vandet, og kom forsigtigt ægget ned i. Det skal koges i cirka 4 minutter.
- Steg rugbrødet af i smør.
- Mos avocadoen med salt, peber og lidt olivenolie. Riv hvidløget ned i, eller pres det.
- Halvér tomaterne, og bland det med avocadomassen.
- Kom spinat og avocado på rugbrødet. Derefter laks og æg. Drys til sidst med salt, peber og chiliflager.
- GAZPCHO MED HVIDLØGSBRØD: Kom alle ingredienser i en blender. Blende det hele, og smag til med salt, peber og olivenolie.
- Kom suppen i køleskab - den skal serveres kold.
- Kom olie på panden, og rist brødet sprødt. Imens det ristes, gnubbes hvidløget på brødet. Kom herefter revet ost på, så det kan smelte. Server dem lune.