Achar kylling

- Pers.
- 4
- Tid
- 60 min
Tilberedning
- FREMGANGSMÅDE: Skær kødet ud i store tern. Pil løgene, og hak dem fint. Skyl chilierne, fjern kerner, og hak dem fint. Skræl ingefær, og riv den fint. Skyl korianderblade, og hak dem fint.
- Varm smagsneutral olie op i en gryde, og svits løgene samt tomater til en sauce. Afkøl, og blend løgene og tomater til en jævn pasta.
- Varm sennepsolien op i en gryde. Tilsæt spidskommenfrø og sennepsfrø. Når de begynder at syde, tilsættes ingefær, hvidløgspasta, gurkemeje, stødt koriander og stødt chili. Sauter i et par minutter.
- Tilsæt kyllingen, og sauter i 3-4 minutter. Tilsæt den brunede løgpasta, grøn chili, vand og salt, og bland godt. Læg låg på gryden, og kog over medium varme i cirka 35 minutter. Det er vigtigt at røre nogle gange undervejs. Hvis den er ved at koge tør, tilsættes mere vand.
- Mærk i kyllingestykkerne med en gaffel. Når de er møre, og olien samler sig på toppen, tilsættes grøntsagsachar. Bland forsigtigt, og server med roti eller naan pyntet med korianderblade. TIP: Retten kan tilberedes med andre typer kød, for eksempel svinekød. Retten kan også laves som en vegetarisk udgave med rodfrugter om vinteren.