Achar kylling

16x9
Kylling på traditionel maner tilsat achar. Foto: TV 2
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: Skær kødet ud i store tern. Pil løgene, og hak dem fint. Skyl chilierne, fjern kerner, og hak dem fint. Skræl ingefær, og riv den fint. Skyl korianderblade, og hak dem fint.
  2. Varm smagsneutral olie op i en gryde, og svits løgene samt tomater til en sauce. Afkøl, og blend løgene og tomater til en jævn pasta.
  3. Varm sennepsolien op i en gryde. Tilsæt spidskommenfrø og sennepsfrø. Når de begynder at syde, tilsættes ingefær, hvidløgspasta, gurkemeje, stødt koriander og stødt chili. Sauter i et par minutter.
  4. Tilsæt kyllingen, og sauter i 3-4 minutter. Tilsæt den brunede løgpasta, grøn chili, vand og salt, og bland godt. Læg låg på gryden, og kog over medium varme i cirka 35 minutter. Det er vigtigt at røre nogle gange undervejs. Hvis den er ved at koge tør, tilsættes mere vand.
  5. Mærk i kyllingestykkerne med en gaffel. Når de er møre, og olien samler sig på toppen, tilsættes grøntsagsachar. Bland forsigtigt, og server med roti eller naan pyntet med korianderblade. TIP: Retten kan tilberedes med andre typer kød, for eksempel svinekød. Retten kan også laves som en vegetarisk udgave med rodfrugter om vinteren.