Æble på tre måder

16x9
Æble på tre måder. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
6
Tid
120 min

Tilberedning

  1. ÆBLEKOMPOT: Fjern kernehuset fra æblerne.
  2. Skær æblerne i mindre stykker, for eksempel i tern.
  3. Kom dem i en gryde med resten af ingredienserne.
  4. Kog det op ved middel varme indtil æblestykkerne er møre, men stadig har bid.
  5. Mos eventuelt lidt ud med en gaffel i gryden.
  6. Kom på glas og opbevar det i køleskabet en-to uger.
  7. Det smager perfekt på havregrød eller yoghurt, og den kan også bruges til trifli.
  8. ÆBLESUPPE: Fjern kernehuset fra æblerne.
  9. Skær æblerne i tern – om du er til det med eller uden skræl er op til dig.
  10. Tag en skefuld af sukkeret, og bland med kornene fra vaniljestangen.
  11. Kom æblerne i gryden med vand, sukker og vaniljesukker.
  12. Kog det op til æblerne er møre – du kan vælge, om du vil blende suppen eller spise den med æblestykker.
  13. Server med flødeskum og ristede mandler.
  14. ÆBLESMØR: Fjern kernehuset fra æblerne.
  15. Skær æblerne i stykker, og kog dem til mos med vandet.
  16. Når æblerne er helt møre blendes de til mos med en stavblender.
  17. Tilsæt sukker og krydderier, og kog ind til mosen karamelliserer – det tager cirka 1,5 time.
  18. Brug det på brød eller til kiks eller ost.