Æblecrumble og æbletrifli med myntecreme

16x9
Æblecrumble og æbletrifli med myntecreme. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Let
Pers.
6
Tid
60 min + 300 min

Tilberedning

  1. BAGTE ÆBLER MED CRUMBLE: Kom mel, sukker, havregryn, smør og kanel i en skål – brug fingrene til at “smuldre” ingredienserne sammen indtil dejen ligner brødkrummer.
  2. Rens æblerne og skær dem i stykker på ca. 3 cm. Bland æblerne med sukker, krydderier og kom det hele i et ildfast fad.
  3. Fordel crumble-dejen oven på æblerne og bag ved 180 grader. Bages indtil crumblen er gyldenbrun og saften fra æblerne “bobler” i kanten af fadet.
  4. ÆBLEMOS: Fjern kernehus og stilk fra æblerne og skær dem i tern. Kom det hele i en gryde og kog op.
  5. Lad det simre i ca. 10-15 minutter under låg. Lad det køle af og mos det med en stavblender.
  6. CHOKOLADECREME: Læg chokoladen i en skål.
  7. Læg gelatinerne i en skål med koldt vand i 5 minutter i en gryde koge 1,65 dl fløde, glukose, mynthe, citronskal.
  8. Tilsæt gelatinerne (husk at dræne vandet fra gelatinen).
  9. Sigt og hæld det over chokoladen og bland det godt med en stavblender.
  10. Når temperaturen er 40 C, tilføj den resterende 2, 5 dl fløde.
  11. Hæld over en plastikboks og opbevar den i køleskabet i 5 timer. Cremen piskes som piskfløde, inden du bruger den.
  12. Anret desserten i portionsglas med æblekompot nederst, dernæst chokolademousse og til sidst den topping.