Livsstil

Æblekage på mandelbund med mascarponeflødecreme og rysteribs

Sværhedsgrad
Let
Personer
8
Tid
30 min

Tilberedning

  1. GROV ÆBLEGRØD: Udblød husblas i rigeligt koldt vand.
  2. Skræl æblerne, og skær dem i mundrette tern.
  3. Kom æbletern, sukker, citronsaft og vanilje i en lille gryde, og giv det et opkog. Skru ned, og lad æblegrøden småsimre, til æblerne er møre og kan knuses til en grov mos.
  4. Tag gryden af varmen, tilsæt udblødt husblas direkte til grøden, og rør det godt sammen. Køl af.
  5. MANDELBUND: Pisk æggehviderne skummende, og tilsæt sukkeret lidt efter lidt, til du har en sej marengs.
  6. Hak mandlerne fint, og vend dem i massen.
  7. Fordel marengsmassen i en springform, der er 22 centimeter i diameter, der også er beklædt med bagepapir.
  8. Bag bunden i en forvarmet ovn ved 165 grader varmluft i cirka 40 minutter. Tag kagen ud, og lad den køle af.
  9. TIP: Du kan vælge at udstikke mandelbunden i mindre runde bunde og lave portionsanretninger. Ellers du kan placere mandelbunden på et fad. Fordel æblegrøden i et jævnt lag ovenpå bunden med lidt afstand til kanten.
  10. MASCARPONEFLØDECREME: Rør cremefraiche, mascarpone, vaniljesukker, flormelis, citronsaft og -skal sammen.
  11. Pisk fløden til luftigt skum, og vend det forsigtigt sammen med mascarponecremen. Fordel cremen ovenpå kagen.
  12. RYSTERIBS: Nip risene af stilkene, og kom dem i en rent glas sammen med sukker.
  13. Ryst grundigt, til ribsene væsker lidt, og sukkeret sidder fast på ribsene. Dekorer kagen med rysteribs.