Æblemuffins med crumble og karamelsauce

16x9
Æblemuffins med crumble og karamelsauce. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
6
Tid
40 min + 40 min

Tilberedning

  1. MUFFINDEJ: Pisk sukker, vanilje og det bløde smør lyst og luftigt.
  2. Tilsæt dernæst ét æg ad gangen. Pisk grundigt efter hvert æg.
  3. Bland hvedemel, bagepulver og salt, og sigt det ned i dejen.
  4. Rør det let sammen, tilsæt kærnemælk, og rør til du har en jævn dej.
  5. Fyld dejen i papirsklædte muffinforme.
  6. ÆBLEFYLD: Skær æblerne med skræl i små tern.
  7. Vend dem i hvedemel og kanel, og fordel dem oven pĂĄ den ubagte muffindej i formene. Tryk dem let ned i overfladen af dejen.
  8. CRUMBLE: Smuldr ingredienserne mellem fingrene til en grov crumble, der fordeles ovenpĂĄ de ubagte muffins i formen.
  9. Bag muffins ved 170 grader varmluft i cirka 25 minutter, hvis du laver almindelige muffins eller cirka 40-45 minutter, hvis du bager dem i en mega muffinform.
  10. Servér dem lune med kold creme fraiche og lun karamelsauce, hvis det skal være ekstra lækkert.
  11. KARAMELSAUCE: Smelt sukkeret ved lav varme uden at røre i gryden.
  12. Tilsæt dernæst smøret, og rør det sammen.
  13. Tilsæt fløden - det vil bruse op. Lad det småsimre under omrøring til en glat, ensartet og gylden karamel.
  14. Smag til med salt. Servér lun.