Æggekage med bacon, "pindsvin" og smørristet rugbrød

16x9
Æggekage med stegt bacon og "pindsvin", purløg og smørristet rugbrød. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
45 min + 60 min

Tilberedning

  1. PINDSVIN: Rids svĂŚren pĂĽ kĂŚbesnitten i smĂĽ tern. 
  2. Kom den i ovnen med lidt vand i fadet pĂĽ 200 grader i 45-60 minutter.
  3. Efter cirka 45 minutter skruer du ovnen op pü 230 grader, hvis svÌren ikke er sprød.
  4. Steg bacon pü panden til de er sprød. LÌg pü køkkenrulle efter stegning.
  5. ÆGGEKAGE: Pisk æg og fløde sammen. Krydder med salt og peber. Kom evt. kartofler og chorizo i her.
  6. HĂŚld det pĂĽ den varme pande og steg ĂŚggekagen i 5-10 minutter.
  7. Husk panden skal kunne tĂĽle at komme i ovnen.
  8. SkĂŚr tomaterne i skiver og kom dem ovenpĂĽ ĂŚggekagen.
  9. Bag æggekage. 20-25 minutter ved 180 grader. Tag den ud. Pas på den er varm!! 
  10. RUBRØD OG PURLØG: Mens æggekagen er i ovn, steges rugbrød sprødt i godt med smør.  Purløg hakkes groft. 
  11. NĂĽr ĂŚggekage lige er kommet ud af ovnen, anrettes den stegte bacon ovenpĂĽ, sammen med skiver af “pindsvin”. 
  12. Pynt med rigeligt purløg og server med de smørstegte skiver af rugbrød. Evt med lidt sennep og krydderfedt.