Ægte amerikansk chili

16x9
Grad
Mellem
Pers.
4

Tilberedning

  1. Bacon og chorizo skæres i tern, og det steges i en gryde i 10-12 minutter ved medium varme. Fjern fedtet undervejs, og sæt det til side.
  2. Skær oksekødet ud i store tern. Varmen gryden op, og tilsæt 3 spiseskeer af fedtet. Kødet skal brunes.
  3. Steg portionen over 2-3 omgange, så du ikke overfylder gryden, og sæt kødet til side.
  4. Hak et løg i grove stykker, og hak den tørret chili. Varm gryden op igen, og tilsæt tre yderligere spiseske fedt.
  5. Svits løg og chili i 5-7 minutter, og sæt det til side.
  6. Hæld kødet i, og skrab bunden af gryden grundigt, så du får alle smagsnuancerne med i retten.
  7. Smid de svitsede løg, alle chilierne, spidskommen, koriander, tomat puré. majsmel, æbleeddike, okeboullion, og det sidste bacon/chorizo fedt i en blender. Hvis massen er for tyk, tilsæt lidt vand.
  8. Hæld den blendede masse, kødet, bacon, chorizo, lidt vand og kanelstangen tilbage i gryden, og kog det op ved svag varme i to timer. Rør regelmæssigt rundt, så det ikke brænder på i bunden af gryden.
  9. Efter 1 time tages kanelstangen op.
  10. Hæld tomater, de sidste løg, hvidløg, peberne og 4 spiseske olivenolie på en pande og steg i 30 minutter. Vend af og til i bladningen, indtil det får en mørk farve.
  11. Lad de stegte grøntsager køle af. Hak herefter de resterende grøntsager.
  12. Smid de hakkede grøntsager ned i gryden til kødet, og kog videre i yderligere 30 minutter.
  13. Anret retten ved at pynte med friske koriander og smuldret feta.