Amorkage

- Grad
- Mellem
- Tid
- 60 min + 15 min
Tilberedning
- Vaniljecreme tilberedes, ved at sødmælk koges op med vaniljekorn og sukker.
- Pisk den ene æggeblomme skummende med majsstivelse.
- Hæld den varme mælkeblanding i under konstant piskning.
- Afkøl cremen i køleskabet.
- Smør smuldres sammen med sukker, æggeblommen tilsættes, og dejen samles med melet.
- Tryk dejen flad, og stil på køl i 30 minutter.
- Til kransekagemassen røres marcipan og sukker op på en røremaskine, indtil det er samlet.
- Hviderne tilsættes lidt efter lidt, indtil den rette konsistens er opnået. En tredjedel tages fra til fyld.
- Resten af massen fyldes på en sprøjtepose med en stor stjernetyl.
- Rør en tredjedel af kransekagemassen glat med smør, tilsæt den sidste æggeblomme under omrøring, og bland massen med den afkølede creme.
- Ved samling af kagen rulles dejen ud i 3 millimeter tykkelse, og der stikkes to hjerter ud på cirka 14*14 centimeter.
- Prik bundene med en svigermor, og sprøjt en kant på hjertet med sprøjteposen.
- Fordel cremen i midten af hjertet, og bag hjerterne, indtil kanten er gylden ved 200 grader. Det tager cirka 15 minutter.
- Afkøl kagerne.
- Hæld marmeladen på en sprøjtepose, og fordel det let på den nu afkølede kage.