Amorkage

16x9
Grad
Mellem
Tid
60 min + 15 min

Tilberedning

  1. Vaniljecreme tilberedes, ved at sødmælk koges op med vaniljekorn og sukker.
  2. Pisk den ene æggeblomme skummende med majsstivelse.
  3. Hæld den varme mælkeblanding i under konstant piskning.
  4. Afkøl cremen i køleskabet.
  5. Smør smuldres sammen med sukker, æggeblommen tilsættes, og dejen samles med melet.
  6. Tryk dejen flad, og stil på køl i 30 minutter.
  7. Til kransekagemassen røres marcipan og sukker op på en røremaskine, indtil det er samlet.
  8. Hviderne tilsættes lidt efter lidt, indtil den rette konsistens er opnået. En tredjedel tages fra til fyld.
  9. Resten af massen fyldes på en sprøjtepose med en stor stjernetyl.
  10. Rør en tredjedel af kransekagemassen glat med smør, tilsæt den sidste æggeblomme under omrøring, og bland massen med den afkølede creme.
  11. Ved samling af kagen rulles dejen ud i 3 millimeter tykkelse, og der stikkes to hjerter ud på cirka 14*14 centimeter.
  12. Prik bundene med en svigermor, og sprøjt en kant på hjertet med sprøjteposen.
  13. Fordel cremen i midten af hjertet, og bag hjerterne, indtil kanten er gylden ved 200 grader. Det tager cirka 15 minutter.
  14. Afkøl kagerne.
  15. Hæld marmeladen på en sprøjtepose, og fordel det let på den nu afkølede kage.