Andebryst med byg og græskar

16x9
Andebryst med byg og græskar Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. Skyl perlebyggen, og sæt den over og koge i bouillonen. Den skal koge ca. 30-40 min, til den er mør.
  2. Sigt den, og smag den til med smør, rygeost og salt og peber.
  3. Skrub græskar og del dem i halve.Skrab kerner og tråde ud og gnid med olien og salt og peber.
  4. Bag dem møre ved 200 grader i ca. 30 - 40 min.
  5. Blend dem mens de er lune, og smag det hele til med salt og peber.
  6. Fjern den lange sene på undersiden af andebrystet. Snit små tern i skindet, og del brystet ned igennem på langs. Der bliver et halvt andebryst pr. pers.
  7. Kålen trækkes af stænglerne og skylles godt. Hak løg og hvidløg og hold alt klar, til det skal steges i sidste øjeblik.
  8. Steg andebrysterne på skindsiden først ved middel varme. Lad skindet blive helt sprødt og gyldent, og vend den rundt på de 3 resterende sider ganske kort.
  9. Steg / bag dem færdige i ovnen i 5-6 min. ved 180 grader.
  10. Lad dem trække, imens kålen steges.
  11. Kålen svinges på panden i olien sammen med løg og hvidløg. Smag til med salt og peber. Vend fignerne i til allersidst.
  12. Anret kål, puré og andebrysterne skåret i skiver.