Andesteg med det hele

16x9
Andesteg med det hele Foto: TV 2
Pers.
4
Tid
125 min + 125 min

Tilberedning

  1. ANDESTEG: Anden renses og fyldes med æbler, svesker, timian, kanel, stjerneanis og laurbærblade. Derefter bindes anden op.
  2. Anden masseres med olie, salt og peber og smides på et rist med et fad nedenunder i en forvarmet oven på 220 grader i ca. 20 min hvor den bliver brunet af.
  3. Når anden er brunet af skrues ovnen ned på 110 grader og anden steges i ca. 2,5 til 3 timer ydeligere.
  4. Understegningen hældes der steg sky henover anden hvert havde time.
  5. Efter stegningen skal anden hvile i mindst 45 min. Hviletiden er ligeså vigtig som stegningen. Inden serveringen kan man give anden en tur i ovnen på 250 grader i varmluft i ca 5 min. for at få sprøde skind.
  6. SOVS: Kog rødvinen og stegeskyen ned til 2 dl og tilsæt derefter 1 liter fløde og lad massen kog op. Jævn derefter massen og tilsmage det med salt, peber, ribsgele.
  7. BRUNE OG HVIDE KARTOFLER: Kog kartoflerne mør og pil dem. Brug halvdelen som hvide kartofler og den anden halvdele som brune kartofler
  8. Sukker kommes på en stor pande i et jævnt lag, der dækker hele bunden. Når sukkeret er smeltet skrues ned for varmen og der tilsættes smør og fløde. Det hele koges godt igennem, og de pillede kartofler hældes i.
  9. Kartoflerne vendes jævnligt. til kartoflerne er helt glaseret ind og karamellen sidder på.
  10. RØDKÅL: Alle krydderierne ristes på en pande og kværnes fint.
  11. Rødkålen snittes fint og koges med de øvrige ingredienser til det er mørt og olie tilsættes til sidst.
  12. Retten serveres med surt og chips til.