Apple pie med valnøddetopping

16x9
Grad
Mellem
Pers.
10
Tid
90 min

Tilberedning

  1. Mørdejen: Start med sukker, mel og salt i en foodprocessor. Tilføj smør lidt ad gangen ved at smuldre det i. Det vil begynde at ligne store brødkrummer.
  2. Tilsæt nu isvand, og vend det i massen med en gaffel eller piskeris, til dejen samler sig. Derefter skal du ælte dejen på køkkenbordet. Saml dejen i en kugle, og rul den ud i en 2,5 cm tyk cirkel. Pak dejen ind, og lad den afkøle i 30 minutter.
  3. Topping: Tag mel, brun farin og smør, og saml det med fingerne i en skål og vend valnødder i. Dæk den til med film, og stil den på køl.
  4. Fyld: Skræl dine æbler og fjern alle kernerne. Skær æblerne i tykke både, og kom dem i en skål sammen med resten af ingredienserne til fyldet, bortset fra mælken og 1 spsk. sukker.
  5. Forvarm ovnen til 175 grader.
  6. Rul din tærtedej i en diameter på ca. 40 cm, og fold den efterfølgende sammen – det gør, at den er lidt nemmere at flytte. Fordel forsigtigt dejen ud i et tærtefad på ca. 25 cm. Brug fingeren til at trykke dejen ned i kanten af bunden og lad resten hænge ud over kanten.
  7. Tag nu dit fyld og fordel det i tærten, fold efterfølgende kanterne over tærten. Så det kun er midten, der er fri for dej.
  8. Bag din tærte i ovnen i ca. 1 time, tag den ud og fordel toppingen over midten af tærten. Pensl kanten med mælk og drys med resten af sukkeret. Nu skal den bages videre i ca. 30 min, eller til den er gylden i kanten. Derefter skal den køle af på en rist.
  9. Server din tærte lun med cremefraiche eller vaniljeis.