Aspargessalat med ærter, croutoner og vinaigrette med bagt hvidløg

16x9
Aspargessalat med ærter, croutoner og vinaigrette med bagt hvidløg Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
2
Tid
10 min + 45 min

Tilberedning

  1. ASPARGES MED ÆRTER, CROUTONER OG VINAIGRETTE MED BAGT HVIDLØG: Pil dine hvidløg, vend dem i 1 spsk. olivenolie og pak dem ind i sølvpapir. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter, indtil at de er helt gyldne og bløde. Lad dem herefter ligge og køle en anelse af, stadig i sølvpapiret.
  2. Lav imens brødcroutonerne ved at skære brødet i små rustikke stykker.
  3. Smelt smør på en pande og tilsæt 2 spsk. olivenolie.
  4. Når smørret er smeltet tilsættes brødet og det steges gyldent og sprødt i ca. 7-8 minutter, krydres med salt og peber, og lægges herefter på fedtsugende papir og sættes til side.
  5. Sæt en grillpande på blusset og skru helt op for varmen.
  6. Sæt en grillpande på blusset og skru helt op for varmen.
  7. Når panden er rygende varm grilles dine asparges i ca. 2 minutter på hver side, indtil at har fået flotte mørke grillstriber. Læg dem herefter til side. .
  8. Nu presses de bagte hvidløg i en hvidløgspresser og blandes med ca. ½ dl olivenolie, saften fra ½ citron, salt og peber.
  9. Hvis du bruger frosne ærter, dækkes de med kogende vand i 1-2 minutter og drænes, ellers bælges ærterne.
  10. Skyl salaten, halvér dine asparges på langs, og bland begge med ærter og brødcroutoner.
  11. Vend salaten med dressingen med bagte hvidløg og servér med frisk basilikum på toppen.