Mad

Ayurvedisk Kitchari med dansk forår på toppen

Sværhedsgrad
Let
Personer
4
Tid
50 min

Tilberedning

 1. Hak ingefær og gurkemeje fint. Du kan fjerne skrællen, men jeg gør det ikke. At fjerne gurkemejeskræl, giver meget gule hænder og køkken.
 2. Vask så ris og linser grundigt.
 3. Kom smør i en gryde og steg spidskommenfrø af, indtil det dufter skønt. Kom så ingefær, gurkemeje og ris i, og steg i 2 minutter under omrøring.
 4. Kom derefter linser og næsten alt bouillonen i, gem lige cirka 2 dl til senere. Lad det hele simre i cirka 20 minutter med låg. Dine ris skal være helt møre.
 5. Imens din Kitchari simre, kan du lave toppings. Start med hakke chili fint og kom det i en skål med limesaft og skal.
 6. Kom så ristet sesamfrø i en morter med flagesalt og knus det godt.
 7. Knæk den hårde del af dine asparges af, og slice dem i grove stykker på skrå. Kom dem i en skål og kom lidt salt og kogende vand over. Fjern vandet efter 5 minutter.
 8. Kom olie på en bred pande og sauter hvidløg til de bliver møre og søde. Kom så ramsløg på din pande og skru op for varmen.
 9. Kom soya og vand ved, og lad ramsløgene blive bløde. Bland de tilberedte asparges i, og smag til med en smule salt og peber.
 10. Din kitchari bliver mere og mere fast jo længere den står, så tilføj noget af din bouillon indtil du har den konsistens, du ønsker.
 11. Den kan både være meget lind, eller mere som en fast grød, begge dele er lækkert. Kom groft hakket koriander i og smag til med salt og peber.
 12. Server varme og bløde kitchari med toppings oven på.