Baba ganoush med tyrkisk brød og bulgursalat

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 4
- Tid
- 20 min + 40 min
Tilberedning
- Bland mel, sukker og salt i en stor røreskål.
- Lav en lille brønd i midten af melet, og tilsæt gæren. Hæld vandet i brønden, og bland det hele sammen med hænderne. På dette tidspunkt skal dejen være meget våd og ret svær at håndtere.
- Dæk røreskålen med husholdningsfilm, og lad den hæve i cirka 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
- Tænd ovnen på 225 grader, og kom bagepapir på en bageplade.
- Del auberginerne på midten, snit et diagonalt mønster i auberginekødet, og prik skindet med en gaffel. Det gør det lettere at løsne kødet fra skindet, og får auberginerne til at bage hurtigere.
- Sæt pladen i ovnen, og bag dem i 30-40 minutter. De skal være helt møre og bløde.
- Lad auberginerne afkøle lidt, og skrab så kødet ned i en foodprocessor eller minihakker med en ske. Tilsæt de øvrige ingredienser, og blend det helt jævnt og cremet.
- Smag eventuelt baba ganoush til med mere citronsaft og salt.
- Kom mel på bordet, vip dejen ud her på, og form dejen til en flad cirkel cirka 2-3 centimeter høj.
- Læg dejen på en olivenoliesmurt bageplade. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve i yderligere 45 minutter.
- Forvarm ovnen til 250 grader.
- Lav en fordybning i dejen med fingrene cirka 3 centimeter fra kanten af brødet.
- Lav derefter krydsede diagonale linjer inden for den cirkel med cirka 2-3 centimeters mellemrum. Pensl brødet med olivenolie, og drys med sorte og hvide sesamfrø.
- Bag brødet i 8 minutter ved 250 grader. Skru derefter ovnen ned til 200 grader, og bag det i yderligere 5 minutter.
- Imens brødet bages, koges bulguren.
- Kom bulguren i en gryde med de 6 deciliter vand og 1 teske flagesalt. Koge det i 20 minutter.
- Rør tomatpure, olie, citronsaft, sirup, salt, peber og chili sammen i en skål.
- Skær cherrytomater i kvarte, og hak rødløget fint. Del agurken på langs, og skrab kernerne ud med en teske. Skær herefter agurken i skiver, og hak krydderurterne groft. Sæt det til side.
- Lad bulguren køle lidt af, og vend det herefter med dressingen.
- Tilsæt tomater, rødløg, agurk og krydderurter, og vend det sammen.
- Server bulgursalat med baba ganoush og tyrkisk brød.