Baba ganoush med tyrkisk brød og bulgursalat

16x9
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
20 min + 40 min

Tilberedning

  1. Bland mel, sukker og salt i en stor røreskål.
  2. Lav en lille brønd i midten af melet, og tilsæt gæren. Hæld vandet i brønden, og bland det hele sammen med hænderne. På dette tidspunkt skal dejen være meget våd og ret svær at håndtere.
  3. Dæk røreskålen med husholdningsfilm, og lad den hæve i cirka 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
  4. Tænd ovnen på 225 grader, og kom bagepapir på en bageplade.
  5. Del auberginerne på midten, snit et diagonalt mønster i auberginekødet, og prik skindet med en gaffel. Det gør det lettere at løsne kødet fra skindet, og får auberginerne til at bage hurtigere.
  6. Sæt pladen i ovnen, og bag dem i 30-40 minutter. De skal være helt møre og bløde.
  7. Lad auberginerne afkøle lidt, og skrab så kødet ned i en foodprocessor eller minihakker med en ske. Tilsæt de øvrige ingredienser, og blend det helt jævnt og cremet.
  8. Smag eventuelt baba ganoush til med mere citronsaft og salt.
  9. Kom mel på bordet, vip dejen ud her på, og form dejen til en flad cirkel cirka 2-3 centimeter høj.
  10. Læg dejen på en olivenoliesmurt bageplade. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve i yderligere 45 minutter.
  11. Forvarm ovnen til 250 grader.
  12. Lav en fordybning i dejen med fingrene cirka 3 centimeter fra kanten af brødet.
  13. Lav derefter krydsede diagonale linjer inden for den cirkel med cirka 2-3 centimeters mellemrum. Pensl brødet med olivenolie, og drys med sorte og hvide sesamfrø.
  14. Bag brødet i 8 minutter ved 250 grader. Skru derefter ovnen ned til 200 grader, og bag det i yderligere 5 minutter.
  15. Imens brødet bages, koges bulguren.
  16. Kom bulguren i en gryde med de 6 deciliter vand og 1 teske flagesalt. Koge det i 20 minutter.
  17. Rør tomatpure, olie, citronsaft, sirup, salt, peber og chili sammen i en skål.
  18. Skær cherrytomater i kvarte, og hak rødløget fint. Del agurken på langs, og skrab kernerne ud med en teske. Skær herefter agurken i skiver, og hak krydderurterne groft. Sæt det til side.
  19. Lad bulguren køle lidt af, og vend det herefter med dressingen.
  20. Tilsæt tomater, rødløg, agurk og krydderurter, og vend det sammen.
  21. Server bulgursalat med baba ganoush og tyrkisk brød.