Bacalhau

16x9
Bacalhau Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
2
Tid
60 min + 30 min

Tilberedning

  1. Læg klipfisken i en skål med koldt vand. Lad den stå i mindst 24 timer. Skift vand et par gange. Det er bedst at lade den stå i 12 timer - så mister den ikke så meget smag).
  2. Hæld vandet fra klipfisken. Skold fisken i kogende vand i en gryde i 2-3 minutter. Fjern skind og ben, og riv fisken i små stykker.
  3. Kartoflerne skrælles, og skæres i tynde strimler. Steg herefter kartoffelstrimlerne.
  4. Skær løgene i tynde ringe, og skær hvidløgene i skiver. Steg dem i olivenolie i en pande, til de har fået farve. Tilsæt klipfisken, og vend og brun den forsigtigt.
  5. Pisk æggene, og krydr med salt og hvid peber.
  6. Hæld æg og fritter i panden med klipfisk og løg. Steg det hele ved svag varme under konstant omrøring.
  7. Pynt retten med hakket persille og de sorte oliven. Servér gerne en grøn salat til.