Bagt Helt med tilbehør

16x9
Bagt Helt med tilbehør Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
60 min + 120 min

Tilberedning

  1. BAGT HELT: Skær fileten i 4 ens stykker og krydr dem med salt og peber.
  2. I et ovnfast fad kommes et stykke bagepapir i bunden.
  3. Smør bagepapiret med smør eller olie og læg herefter fisken ned i med skindsiden opad.
  4. . Fisken kommes i en forvarmet ovn på 160 grader i ca. 15-20 minutter, eller indtil fisken er bagt færdig (tjek evt. ved at trække skindet af).
  5. Når dette kan gøres uden modstand, er fisken færdig.
  6. MUSLINGESAUCE: Muslingerne skylles og renses for ”skæg”.
  7. I en gryde varmes olien op, indtil det ryger, og heri kommes de 3 fed hvidløg samt muslingerne.
  8. Steg muslingerne et par minutter og hæld herefter hvidvinen på.
  9. Dæk gryden med et låg og lad muslingerne koge i ca. 10 minutter.
  10. Muslingerne (pilles ud af skallerne, så de kan bruges i saucen), siges fra og væsken/fonden koges ned til den smager dejligt og kraftigt.
  11. I den kraftige muslingefond piskes nu smørret og saucen smages til med citronskal, salt, peber, creme fraiche og evt. lidt citronsaft.
  12. Tilsæt den røgede Helt, muslinger og urter og server straks.
  13. BAGT GRÆSKAR: Skyl græskaret godt og fri for jord.
  14. Put græskarret ovenpå et par gode baner stanniol sammen med smør, olie og godt med salt og peber.
  15. Pak stanniolet op omkring græskarret og bag det i ovnen ved ca. 160 grader i ca. 2 timer, eller indtil det er mørt og blødt.
  16. Ved servering graves toppen væk med en ske, samt alle kernerne, og herefter graver man en god skefuld ud per person.
  17. Krydr med salt og peber samt citronsaft og skal, inden servering.
  18. DAMPET SAVOJKÅL: Sæt en gryde saltet vand over og få det op at koge.
  19. Damp kålen heri, i ca. 3 minutter.
  20. Tag kålen op af vandet med en hulske over i en skål.
  21. Tilsæt smør, salt, peber samt skalotteløg.
  22. Vend det hele godt rundt og server straks.