Bagt laks med bouillongrønt, pikant purløgscreme og lime

16x9
Bagt laks med bouillongrønt, pikant purløgscreme og lime Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
30 min + 40 min

Tilberedning

  1. BOUILLONGRØNT: Kog hønsebouillonen op. Kom kartofler, porre, gulerødder i et ildfast fad sammen med timian og laurbær.
  2. Hæld den varme bouillon over og krydr med salt og peber - grønsagerne skal være dækket af bouillonen.
  3. Læg et løst stykke sølvpapir på toppen det må ikke være helt dækket helt til. Kom fadet i ovnen ved ca. 190 C i 30 – 40 min.
  4. PIKANT PURLØGSCREME: Pisk creme fraiche tyk og luftig kom purløg i og smag til med chili, limesaft, salt og peber.
  5. LAKSEN: Skær laksen i ca. 1 – 2 cm. tynde skiver.
  6. Tag fadet ud af ovnen, kom lakseskiverne på som ”låg” dryp med olivenolie - krydr med salt og peber.
  7. Sæt fadet ovnen igen i cirka 1 minut. Laksen skal være semi tilberedt – den må endelig ikke få for meget.
  8. Serveres i dybe tallerkner med purløgscreme og frisk lime.