Livsstil

Bagt torsk med brændende kærlighed, kartoffelkompot og glaserede rødbeder

Sværhedsgrad
Mellem
Personer
4
Tid
60 min + 20 min

Tilberedning

  1. BAGT TORSK: Fileter din torsk, hvis du har købt en hel. Lad skindet sidde på torsken. Skær torsken ud i stykker på 120-150 gram.
  2. Kom smør i et ildfast fad, og placer torsken med skindsiden opad. Kom salt og sort peber på torsken samt lidt frisk timian.
  3. Bag torsken i ovnen ved 120 grader i 10-12 minutter. Torsken er færdig, hvis du kan hive skindet af fisken. Sidder skindet fast, skal fisken have lidt længere tid i ovnen.
  4. BRÆNDENDE KÆRLIGHED: Steg bacon ved medium varme i en gryde i cirka 10-12 minutter, til den er gylden.
  5. Hak dine løg samt hvidløg, og kom dem op i gryden med den stegte bacon.
  6. Lad det hele stege i ti minutter. Tilsæt til sidst hakket rosmarin, og smag til med salt og sort peber.
  7. GLASEREDE RØDBEDER: Kom dine rødbeder i et ildfast fad, og bag dem i ovnen ved 180 grader i 1 time, til de er møre.
  8. Lad dem køle ned, og tag skindet af rødbederne.
  9. Skær dem i mundrette stykker.
  10. Kog rødbederne i rødbedejuice, til juicen nærmest er reduceret helt væk.
  11. Tag dem af blusset, og tilsæt en klat smør. Rødbedejuicen vil blive tykkere og nærmest hænge fast på rødbederne.
  12. KARTOFFELKOMPOT: Kog dine kartofler i en gryde med vand, til de er møre.
  13. Lun smør, mælk og fløde i en gryde, til smørret er smeltet.
  14. Sigt vandet fra kartoflerne, og tilsæt den lune mælk-fløde-smør-blanding.
  15. Brug et piskeris til at hakke/mase kartoflerne. Vi ønsker, at der stadig er stykker af kartofler i mosen, så man behøver ikke at gøre det for lang tid.
  16. Smag til med sennep, citronskal, salt og sort peber.
  17. ANRETNING: Anret den bagte torsk på tallerkenen.
  18. Kom brændende kærlighed oven på torsken.
  19. Placer de glaserede rødbeder og kartoffelkompotten ved siden af torsken.
  20. Kom friske krydderurter oven på kartoffelkompotten.