Bagte blommer med vaniljeis og karamelliseret havre

16x9
Bagte blommer med vaniljeis og karamelliseret havre. Foto: TV 2/Go' morgen Danmark
Grad
Let
Pers.
4
Tid
35 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: Indstil ovnen på 150 grader. Skyl blommerne, halver dem, og fjern blommestenen. Placer de halverede blommer med den runde side nedad på en bageplade med bagepapir.
  2. Kom sukker og citronskal ud over blommerne, og bag ved 150 grader i cirka 45 minutter. Køl blommekompotten ned.
  3. Imens blommerne bager, kan du lave den karamelliserede havre: bland stuetempereret smør med havregryn, sukker, og salt. Ælt det godt sammen til en sammenhængende “dej”.
  4. Kom havregrynsdejen på et stykke bagepapir og fordel, så du har et jævnt lag. Bag i 15 minutter ved 150 grader, eller indtil havregrynene er sprøde og karamelliserede.
  5. Køl de karamelliserede havregryn ned, og knæk eller hak dem til en crumble. Anret blommegrøden i skåle eller glas med vaniljeis og et drys karamelliseret havre.