Bagte jordskokker med figner, æblegastrik og gedeost

16x9
Billede på vej. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. BAGTE JORDSKOKKER: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rengør jordskokkerne grundigt for eventuelle jordrester – skræl dem hvis nødvendigt, eller brug en teske til at fjerne jord fra knoldene.
  2. Skræl løget, og skær i både. Skær jordskokkerne i kvarte, og vend med løg, olivenolie, salt og peber. Kom løg og jordskokker på en bageplade, og bag i ca. 25 minutter, eller indtil jordskokker og løg er brune og karamelliserede.
  3. ÆBLEGASTRIK: Imens jordskokkerne er i ovnen – kom æbleeddike og sukker i en gryde, og kog ind til en sirup konsistens. Det tager ca. 10 minutter. Hvis konsistensen bliver for tyk, kan du blande en smule vand i.
  4. Hak gedeosten groft, skær fignerne i kvarte og bland med de lune jordskokker og løg. Anret med et par spsk. æblegastrik, lidt olivenolie og sort peber.