Bagte rødder med græskardip og grillet unghane

16x9
Bagte rødder med græskardip og grillet unghane Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
120 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE: BAGTE RØDDER: Rødderne skæres i mundrette stykker og masseres med krydderierne.
  2. Herefter bages rødderne ved 250 grader i cirka 20 minutter, til de møre. De skal have god farve.
  3. Køl dem ned, og vend dem med urterne lige inden servering.
  4. GRÆSKARPURÉ: Steg løg, græskar og hvidløg, til de er godt gyldne med lidt olie. Tilsæt eddike, og kog op.
  5. Tilsæt resten af ingredienserne, og lad det simre i 30 minutter.
  6. Blend det helt glat i en rigtig blender. Smag til – serveres lun eller kold.
  7. GRILLET UNGHANE: Kyllingestykkerne marineres med spidskommen og hvidløg – lad stå i 1 time.
  8. Derefter grilles stykkerne hårde på en rygende varm pande.
  9. Vend med de friske urter lige inden servering.
  10. GRILLET CITRON: Grill citronerne sammen med unghanen og server a part.