Banankage med karamel og bananchips

16x9
Jasmin Gabays banankage med karamel og bananchips. Foto: TV 2
Grad
Mellem

Tilberedning

  1. Karamel: Kog mælk og sukker langsomt ind, til det tykner. Det tager 4-5 timer i alt, så sæt den for eksempelvis over, når du kommer hjem fra arbejde og rør i den i løbet af aftenen.
  2. Når det begynder at samle sig, er det vigtigt, at du holder godt øje med det og rører rundt. Når det får en gylden farve, vil det muligvis klumpe en lille smule.
  3. Tag gryden af varmen og stavblend mælken i 5 minutter.
  4. Du har nu en helt blank karamel. Kom den i en lufttæt beholder eller et glas, men vent med at komme låg på, til den er afkølet. Hvis du kommer låg på, mens den er varm, vil der dannes kondens, og fugten vil få din karamel til at krystallisere.
  5. Du kan sagtens lave den dagen inden du går i gang med kagen. Den kan holde sig fint på køl i op til 3 uger.
  6. Bananchips: Skær bananen i så tynde skiver som du kan, gerne 1-2 mm.
  7. Kom dem på bagepapir på en bageplade og bag dem i ovnen i 1 time ved 100 grader. Alt afhængig af din ovn kan det tage længere tid. Hold øje med dem. Når de er sprøde er de færdige.
  8. Banankagen: Forvarm ovnen til 175 °C og smør en 22 cm randform.
  9. Smelt smøret og lad det bruse op og brune - så får du den bedste smag. Kom bananer, sukker, kærnemælk, æg og smør i en blender og blend til en luftig masse. (Alternativt kan du komme det i en skål og blende med en stavblender).
  10. Sigt mel, kanel, natron, bagepulver og salt sammen, og rør det i bananmassen.
  11. Kom dejen i formen og bag midt i ovnen i ca. 1 time, eller til kagen er gennembagt og gyldenbrun.
  12. Lad afkøle i 15 minutter i formen, inden den vendes ud på en rist. Afkøl til stuetemperatur og server med hjemmelavet mælkekaramel og bananchips