Bedstefars skæg

16x9
Bedstefars skæg. Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
12
Tid
20 min + 40 min

Tilberedning

  1. KAGEDEJ: Tænd for ovnen på 170 grader varmluft.
  2. Pisk vanilje, sukker og smør længe, til det er lyst og luftigt.
  3. Tilsæt et æg ad gangen. Pisk grundigt efter hvert æg.
  4. Tilsæt fintrevet appelsinskal fra en lille øko appelsin - tilsæt også saften.
  5. Hæld mælken i dejen, bland hvedemel og bagepulver, og sigt det i dejen. Rør dejen godt sammen.
  6. Fordel dejen i en bageform med bagepapir - ca 25 x 30 centimeter.
  7. Smør forsigtigt marmeladen ud ovenpå kagedejen.
  8. Bag kagen i ca 25 minutter, indtil kagen føles fast i det.
  9. MARENGS: Pisk hviderne let skummende.
  10. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt. Pisk til en sej marengs.
  11. Vend eddiken i.
  12. Tag kagen ud af ovnen, og skru op til 210 grader varmluft.
  13. Fordel marengsen oven på kagen, og sæt kagen tilbage i ovnen.
  14. Bag kagen færdig i ca 10-12 min, indtil marengsen har taget god farve.
  15. Køl kagen af. Velbekomme.