Bella mortadella

16x9
Bella Mortadella Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
1
Tid
120 min + 15 min

Tilberedning

  1. FREMGANGSMÅDE - PURLØGSOLIE: Lun olien op til 50 grader, og blend i 3-4 minutter med en stor dusk purløg. Sigt olien. Lav minimum 2 deciliter olie ad gangen, ellers kan blenderen ofte ikke få fat i tingene.
  2. TØRRET ÆGGEBLOMME: Lav en ”seng” af salt. Læg æggeblommer på, og sæt på køl i 2-3 dage. Dæk blommerne til med salt. Lad trække 3-4 dage, indtil de er helt hårde og kan rives fint på rivejern.
  3. PIZZAEN: Rul dejen ud til 30 centimeter i diameter. Fordel rygeost i små toppe samt små stykker mozzarella på pizzaen.
  4. Fordel tynde aflange skiver fermenteret asparges på pizzaen.
  5. Dryp med en anelse olivenolie, og sæt pizzaen i en forvarmet ovn. Så tæt på 300 grader som muligt. Indstillingen skal være oven- og undervarme og gerne på bagesten eller –stål.
  6. Bag pizzaen, til bunden er sprød og skorpen gylden.
  7. Smag til med salt og peber, og læg mortadella på, mens pizzaen er knaldvarm.
  8. Vend grønne asparges sammen med purløgsolien. Dryp det ud over pizzaen.
  9. Slut af med at rive tørret æggeblomme ud over pizzaen.