Bella mortadella

- Grad
- Mellem
- Pers.
- 1
- Tid
- 120 min + 15 min
Tilberedning
- FREMGANGSMÅDE - PURLØGSOLIE: Lun olien op til 50 grader, og blend i 3-4 minutter med en stor dusk purløg. Sigt olien. Lav minimum 2 deciliter olie ad gangen, ellers kan blenderen ofte ikke få fat i tingene.
- TØRRET ÆGGEBLOMME: Lav en ”seng” af salt. Læg æggeblommer på, og sæt på køl i 2-3 dage. Dæk blommerne til med salt. Lad trække 3-4 dage, indtil de er helt hårde og kan rives fint på rivejern.
- PIZZAEN: Rul dejen ud til 30 centimeter i diameter. Fordel rygeost i små toppe samt små stykker mozzarella på pizzaen.
- Fordel tynde aflange skiver fermenteret asparges på pizzaen.
- Dryp med en anelse olivenolie, og sæt pizzaen i en forvarmet ovn. Så tæt på 300 grader som muligt. Indstillingen skal være oven- og undervarme og gerne på bagesten eller –stål.
- Bag pizzaen, til bunden er sprød og skorpen gylden.
- Smag til med salt og peber, og læg mortadella på, mens pizzaen er knaldvarm.
- Vend grønne asparges sammen med purløgsolien. Dryp det ud over pizzaen.
- Slut af med at rive tørret æggeblomme ud over pizzaen.