Berliner med nougat

16x9
Berliner med nougat. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
10
Tid
30 min + 120 min

Tilberedning

  1. BERLINER-DEJ:
  2. Rør gæren ud i en mixerskål med mælk, vaniljepulver, sukker, æg, salt, citronskal og hvedemel.
  3. Ælt dejen til den er ensartet, glat og smidig.
  4. Tilsæt smør lidt af gangen, og rør i 4 minutter mere.
  5. Kom dejen i en ren skål, og lad dejen hæve overdækket i skålen i 30 minutter.
  6. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem.
  7. Rul dejen ud til en cirkel (2-2,5 centimeter tyk).
  8. Stik cirkler ud med en metal- eller plastikring (cirka 6 centimeter i diameter).
  9. Læg de udstukne berlinere på plader med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i cirka halvanden time.
  10. Opvarm olie i en gryde (cirka 170 grader - mål med et termometer).
  11. Kog 2-3 berlinere ad gangen i cirka 2 minutter på hver side.
  12. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Vend straks nogle af dem i rørsukker eller flomelis, og fyld dem med chokoladecreme eller marmelade.
  13. HJEMMELAVET GIANDUJA (NOUGAT):
  14. Bag hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i cirka 10-15 minutter.
  15. Afkøl nødderne, og blend dem derefter med flormelis i en foodprocessor, indtil en nøddecreme formes.
  16. Bland nøddecreme med smeltet chokolade og smeltet kakaosmør.
  17. Afkøl blandingen til 28 grader.
  18. Hæld over en bakke med bagepapir, og lad din nougat køle ned.
  19. Smelt din nougat, og fyld din berliner.