Blåbærmuffins med lyserød vaniljefrosting

16x9
Blåbærmuffins med lyserød vaniljefrosting Foto: TV 2
Grad
Let
Pers.
4
Tid
60 min + 30 min

Tilberedning

  1. MUFFINDEJ: Pisk rørsukker, vanillekorn og det bløde smør lyst og luftigt.
  2. Pisk rørsukker, vanillekorn og det bløde smør lyst og luftigt.
  3. Tilsæt dernæst ét æg ad gangen. Pisk grundigt efter hvert æg.
  4. Bland hvedemel, bagepulver og salt og sigt det ned i dejen.
  5. Rør det let sammen, tilsæt kærnemælk og rør til du har en jævn dej.
  6. Fyld dejen i 12 papirsklædte muffinsforme.
  7. Vend blåbærrene i en spsk hvedemel og fordel dem ovenpå de ubagte muffins. Tryk dem let ned i overfladen af dejen.
  8. Bag dine muffins ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 min til de er lyst gyldne på overfladen.
  9. Lad dem afkøle helt inden du dekorerer med frosting.
  10. FROSTING: Pisk smørret blødt.
  11. Tilsæt sigtet flormelis lidt ad gangen under stadig piskning, tilsæt vanilla passe. Pisk længe. Det kan godt tage 5-10 min før den rette luftige konsistens opnåes.
  12. Pisk flødeosten i cremen, men pisk kun ganske kortvarigt.
  13. Farv frostingen lyserød med lidt pastafarve.
  14. Kom frostingen i en engangssprøjteposer med en tyller efter eget valg. Dekorer kagerne med frosting og lyserødt sukkerpynt.
  15. Opbevares på køl.