Bladselleri juice- og suppe med toppings

16x9
Suppe med toppings. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Let
Pers.
4
Tid
60 min

Tilberedning

  1. BLADSELLERI-JUICE: Skær bunden af hvert bundt bladselleri, og skyl stænglerne godt i koldt vand.
  2. Pres selleristænglerne i juicepresser, og drik juicen fra morgenstunden på tom mave. Undgå at tilsætte øvrige ingredienser – dvs. ingen citron, æble, gulerødder eller hvad du eller kunne drømme om.
  3. SELLERISUPPE: Skyl blomkålen, og skær den i mindre stykker. Brug gerne både stok og blade.
  4. Skær et snit i porren på langs, og skyl den grundigt. Skær derefter porren ½-1 cm tykke ringe.
  5. Skræl kartoflerne, og skær den i kvarte.
  6. Kom alle grøntsagerne og de øvrige ingredienser i en gryde.
  7. Kog suppen op og lad den simrekroge ca. 35 min., til alle grøntsagerne er møre.
  8. Fjern limebladene, blend suppen med friskskåret ingefær, og smag den til efter din foretrukne tilsmagningsvariation.
  9. Obs! Hvis suppen er for tyk, kan du tilsætte ekstra kokosmælk eller vand og grøntsagsbouillon.
  10. Smag suppen til, når du blender den. Vælg mellem rød, grøn eller gul karry-variation (se ingrediensliste).
  11. TOPPINGS: SPRØD GRØNKÅL: Rib stilkene af grønkålsbladene
  12. Skyl dem grundigt i koldt vand, og tør dem i en salatslynge.
  13. Beklæd en bageplade med bagepapir, og tænd ovnen på 130 grader.
  14. Fordel grøntkålsbladene på bagepapiret, massér/vend dem med sesamolie og salt.
  15. Sæt bagepladen i ovnen, og lad grønkålen bage ca. 35 min, til bladene er tørre og helt sprøde. Sluk for ovnen og lad bladene tørre ved eftervarmen.
  16. Vend kålen et par gange undervejs, og hold øje med, den ikke brænder på. Hvis ovnen er for varm, så skru ned. Kål der er brændt, smager ikke godt. De sprøde kålblade kan holde sig lækre og sprøde i en lufttæt beholder 3-5 dage, hvis de ikke spises med det samme.
  17. TOPPINGS: SPRØDE GRÆSKARKERNER: Hæld græskarkernerne i et lille ovnfast fad, vend dem evt. med lidt soja, og stil dem i ovnen sammen med grønkålen.
  18. Bag kernerne sprøde i ovnen ca. 20 min., og vend dem et par gange undervejs, så de bliver ensartet gyldne og sprøde hele vejen rundt.
  19. FRISK TOMATE SKÅRET I FILETER: Skær tomater i kvarte, fjern kernerne (dem kan du blende sammen med suppen), pres forsigtigt tomatstykkerne flade, og skær skindet af. Skær derefter tomatkødet i fileter.
  20. PYNT: Korianderblade, purløg, thai basilikum, fintsnittet springløg, friskhakket chili.