Blød polenta med svampe, grønkål, spinat og oste

16x9
Blød polenta med svampe og cremet mozarella og stegt grønkål og spinat med ost. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 15 min

Tilberedning

  1. BLØD POLENTA MED SVAMPE OG CREMET MOZZARELLA: Bring bouillon i kog, og tilsæt polenta under omrøring. Lad det simre under omrøring i cirka 5 minutter. Tilsæt eventuelt lidt ekstra vand undervejs, hvis den virker for tyk.
  2. Tilsæt revet parmesan, smør og olivenolie under omrøring. Smag til med hvidløg, citronsaft og salt.
  3. Polenta skal have konsistens som tynd havregrød. Skær de store svampe i mindre stykker. Kom lidt olie på en meget varm pande, og kom svampe på.
  4. Lad svampene stege i cirka 2-3 minutter. Tilsæt smør, citronskal, persille, skalotteløg, og krydr med salt og peber.
  5. OBS: Svampene skal være helt tørre. Brug en stor pande så svampene ligger med lidt luft imellem og ikke i et tykt lag. Hold konstant varme i panden.
  6. Dræn mozzarella for vand. Riv den i strimler. Vend med cremefraiche og lidt salt. Dryp med lidt olivenolie og friskkværnet peber.
  7. Hæld den varme polenta på et fad. Kom de stegte svampe på sammen med mozzarella. Dryp med lidt olivenolie.
  8. STEGT GRØNKÅL OG SPINAT MED OST: Steg grønkålen ved meget høj varme i cirka 1-2 minutter i olie. Kom spinaten i, og vend i et minuts tid til spinaten falder lidt sammen.
  9. Krydr med hakket hvidløg, kapers, dild og salt. Kommes på fad og ost rives over.