Blomkålsrisotto med syltet blomkål og ost

16x9
Blomkålsrisotto Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Start med at sætte de syltede blomkål over.
  2. Skyl blomkålen grundigt, og knæk medium størrelse bukketer af.
  3. Kom bukkerterne i en lille gryde, og kog op med 1 dl vand, 1 dl sukker, 1 dl eddike og en smule salt ved høj varme.
  4. Så snart syltelagen koger og sukkeret er opløst, slukker du for blusset og kommer blomkålsbukkerterne inklusiv syltelage i et skoldet glas. Det kan holde sig minimum tre måneder.
  5. Skær resten af blomkålen groft, og gem eventuelt blomkålsstokken til en suppe eller hak den fint og kom med op i gryden.
  6. Hak hvidløg groft og kom blomkål og hvidløg i en gryde med fedtstof, og steg af i et par minutter til blomkålen får lidt farve.
  7. Gem eventuelt en lille smule af blomkålen, og hak det lidt finere og vend med lidt citronsaft og olivenolie. Det kan bruges som topping til risottoen.
  8. Kom ris på blomkålsblandingen, og lad det stege lidt af.
  9. Kom derefter hvidvin på risottoen, og lad det fordampe.
  10. Kom løbende kogende bouillon på risottoen. Imens risottoen koger, kan du rive osten.
  11. Når risottoen stadig er let flydende og har en smule bid, kommes osten i og der slukkes for blusset.
  12. Smag til med salt og citronsaft.
  13. Anret risottoen i skåle eller dybe tallerkener, og top med syltede blomkål, friske blomkål, sort peber og trøffelolie.
  14. TIP: man kan sagtens køle eller fryse risottoen ned og varme op igen - du skal blot sørge for, at risottoen ikke er helt kogt færdig inden du tager risottoen af komfuret.
  15. TIP: hvis du har ekstra risottorester kan du blande den nedkølede risotto med æg, hvedemel og løg, og stege af i olie på panden - det giver fantastiske risotto “deller”.