Blomkålsrisotto med syltet blomkål og ost

16x9
Blomkålsrisotto Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min

Tilberedning

  1. Start med at sætte de syltede blomkål over.
  2. Skyl blomk√•len grundigt, og kn√¶k medium st√łrrelse bukketer af.
  3. Kom bukkerterne i en lille gryde, og kog op med 1 dl vand, 1 dl sukker, 1 dl eddike og en smule salt ved h√łj varme.
  4. S√• snart syltelagen koger og sukkeret er opl√łst, slukker du for blusset og kommer blomk√•lsbukkerterne inklusiv syltelage i et skoldet glas. Det kan holde sig minimum tre m√•neder.
  5. Skær resten af blomkålen groft, og gem eventuelt blomkålsstokken til en suppe eller hak den fint og kom med op i gryden.
  6. Hak hvidl√łg groft og kom blomk√•l og hvidl√łg i en gryde med fedtstof, og steg af i et par minutter til blomk√•len f√•r lidt farve.
  7. Gem eventuelt en lille smule af blomkålen, og hak det lidt finere og vend med lidt citronsaft og olivenolie. Det kan bruges som topping til risottoen.
  8. Kom ris på blomkålsblandingen, og lad det stege lidt af.
  9. Kom derefter hvidvin på risottoen, og lad det fordampe.
  10. Kom l√łbende kogende bouillon p√• risottoen. Imens risottoen koger, kan du rive osten.
  11. Når risottoen stadig er let flydende og har en smule bid, kommes osten i og der slukkes for blusset.
  12. Smag til med salt og citronsaft.
  13. Anret risottoen i sk√•le eller dybe tallerkener, og top med syltede blomk√•l, friske blomk√•l, sort peber og tr√łffelolie.
  14. TIP: man kan sagtens k√łle eller fryse risottoen ned og varme op igen - du skal blot s√łrge for, at risottoen ikke er helt kogt f√¶rdig inden du tager risottoen af komfuret.
  15. TIP: hvis du har ekstra risottorester kan du blande den nedk√łlede risotto med √¶g, hvedemel og l√łg, og stege af i olie p√• panden - det giver fantastiske risotto ‚Äúdeller‚ÄĚ.