Blomkålssuppe med dild og syltede blomkålsbuketter

16x9
Blomkålssuppe med dild og syltede blomkålsbuketter. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
45 min

Tilberedning

  1. SYLTEDE BLOMKÅL: Skyl blomkålen, og skær/riv i grove buketter. Kog de øvrige ingredienser op i en mellemstor gryde, så sukkeret opløses.
  2. Kom buketterne op i gryden, og kog igennem i 2 minutter.
  3. Kom buketter og syltelage i et skoldet syltetøjsglas, og køl ned - kan holde sig lang tid i køleskabet.
  4. BLOMKÅLSSUPPE: Hak løg og hvidløg groft, og steg af i en gryde med en stor overflade eller en høj pande.
  5. Skyl blomkålen grundigt, skær i grove tern og kom ned i gryden, når løgene er let brunede.
  6. Når blomkålsbukketterne er brunet af, kommes grøntsagsboullionen i - kog igennem, indtil blomkålen er mørt.
  7. I mellemtiden skal du brune smør: Varm smør i en lille kasserolle ved høj varme. Rør konstant med et piskeris.
  8. Når smørmassen bruser op, begynder at få en let brunlig farve og dufter af flødekaramel, tages gryden af blusset.
  9. Si det brunede smør, og lad smørret køle af i en skål. Det kan sagtens nedkøles og varmes op igen.
  10. Kom citronsaft ned i gryden, og blend til en fin pure - kom fløde i, og kog igennem.
  11. Smag suppen til med salt og peber, og server med revet ost, en håndfuld frisk dild, lidt revet muskatnød og lidt brunet smør.