Blommetærte

16x9
Blommetærte. Foto: TV 2 / Go' morgen Danmark
Grad
Mellem
Pers.
4
Tid
30 min + 60 min

Tilberedning

  1. Til tærtedej: I en maskine: rør smørret og tilsæt salt, mandelmel, flormelis, æg og 30 g mel.
  2. Bland ingredienserne grundigt, men forsigtigt - uden at piske for meget. Når dejen er jævn tilsættes det sidste mel (85 g), røres igen meget forsigtigt.
  3. Lad dejen hvile i køleskabet 30 min. før du bruger den.
  4. Rul tærtedejen på bordet - den skal være 1 cm tyk. Skær et langt stykke - 20 cm langt og 6 cm bredt - og form den i den lange metal-tærteform. Sæt tærterne i fryseren i 10 minutter.
  5. Til Mazarin: Ælt marcipan og sukker sammen med hænder eller røremaskine. Rør det bløde smør i marcipanblandingen.
  6. Tilsæt æggene et ad gangen og rør igen. Tilsæt mel og fyld tærten med Mazarindej (næsten 1 cm tyk. )
  7. Til crumble: Skær det kolde smør i små stykker og læg det i en skål. Tilsæt alle de andre ingredienser. Bland alle ingredienserne sammen med fingrene indtil dejen ”smuldrer”. Husk at smørret skal være koldt.
  8. Til blommefyld: Bland sukkeret med vaniljefrøene. Skær blommerne i små stykker - tilsæt citronskallen og vaniljesukkeret. Bland godt.
  9. Fyld tærterne med mazarin (1 cm højt). Tilføj så meget blommefyld du kan - dæk det så med crumble. Tærterne skal bages ved 180 grader i ca. 20 minutter (afhænger af ovnen).
  10. Server med is eller creme fraiche.