Blomsterbergs edderkopper

16x9
Blomsterbergs edderkoppekage. Foto: TV 2
Grad
Mellem
Pers.
12
Tid
180 min

Tilberedning

 1. CHILI-CHOKOLADECREME: Læg husblassen i blød i 1/2 l koldt vand i 1/2 time.
 2. Skær chilien i mindre stykker, tag kernerne fra & smid dem ud. Kom chilistykker, fløde og salt op i en lille gryde. Varm det op til ca. 80 grader (brug et termometer) og tag gryden af varmen. Lad chili-fløden trække i 5 minutter.
 3. Vrid husblassen fri for vand, kom den direkte op i den varme fløde og rør til husblassen er smeltet.
 4. Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Læg en sigte over skålen og hæld halvdelen af den stadig varme chili-fløde over chokoladen. Rør godt med en dejskraber til chokoladen er næsten smeltet.
 5. Tilsæt resten af den varme fløde og rør til massen bliver blank. Dæk massen til med husholdningsfilm, og afkøl den helt i køleskab, minimum 3 timer eller gerne til næste dag.
 6. KRANSEKAGEMASSE: Rør æggehvider og flormelis sammen i en skål. Ælt ’sukkerhviden’ ind i marcipanen lidt ad gangen, til massen er ensartet – brug hænderne.
 7. Kom kransekagemassen i en stofsprøjtepose med en kruset tyl i. Sprøjt 12 ”kroppe” som består af en flad kage på 3 cm i diameter, og en på 1 cm i diameter som hænger sammen på en bageplade beklædt med bagepapir.
 8. Bag dem i ovnen ved 190 grader til de er godt gyldne, ca. 7-9 min. afhængigt af tykkelse og den ovn du anvender. Afkøl dem helt ved stuetemperatur.
 9. Pisk den nu helt chili-chokoladecreme ganske kort med en håndmikser og fyld den i en sprøjtepose med glat 12 mm tyl i. Sprøjt cremen oven på de kolde kransekager så der kommer en stor og en lille top på hver ”krop”. Stil kagerne koldt i minimum 1 time.
 10. TEMPERERING AF MØRK CHOKOLADE: Klip to strimler af bagepapir der måler ca. 5 x 30 cm. Hak al chokoladen helt fint.
 11. Varm lidt mere end halvdelen af chokoladen op i en skål over vandbad til ca. 50 grader (brug et termometer). Kom den anden halvdel i en rimelig stor skål.
 12. Kom halvdelen af den smeltede, varme chokolade op i skålen til den udsmeltede chokolade og lad de to ’smelte’ let sammen. Vent til temperaturen er 28 grader.
 13. Tilføj mere af den smeltede chokolade til temperaturen er mellem 31 & 33 grader. Overstiger den 33 grader, kan du være nødt til at starte forfra med ny temperering. Målet er at sikre et blankt udseende og et sprødt knæk på chokoladen, når den bagefter stivner.
 14. Stivner den for hurtigt, så tilføj en anelse mere af den smeltede del. Det er en rigtig god ide altid at sætte en lille prøve af et tyndt lag af den tempererede chokolade af på et stykke bagepapir for at se, om den bliver pænt blank, inden du går videre.
 15. Kom lidt af den tempererede mørke chokolade op i et kornet, og klip et lille hul. Sprøjt 4 cm lange streger på den korte led af bagepapiret. Læg straks bagepapiret med den stadig 'våde' chokolade over skaftet på en dejskraber eller grydeske, så hvert ”ben” får et lille bøj. Der skal bruges 8 ben til hver edderkop, men lav nogle ekstra da de nemt knækker.
 16. Dyp nu alle edderkoppe-kagerne i den tempererede chokolade, og placer 8 ben i hver ’krop’ inden chokoladen stivner.
 17. Temperer ligeledes den hvide chokolade som beskrevet over for. Kom lidt af den tempererede hvide chokolade op i et kornet, og sprøjt øjne, mund og korset på ryggen.
 18. Edderkopperne opbevares på køl i op til 5 dage.